Wietzaadjes kopen, waar let je op

Ga je zelf cannabis kweken? Voor een succesvolle oogst is voorbereiding van groot belang. Daarom zul je flink wat onderzoek moeten doen naar de gear die je nodig gaat hebben, de verzorging van je planten, en de meest effectieve manier van je toppen oogsten, toppen en drogen. Maar er is nog iets waar je goed aan moet denken. Je kunt je namelijk nog zo goed ingelezen hebben over de bovenstaande onderwerpen, maar als je zaad niet goed is kom je nergens. Maar, waar moet je op letten als je zaad gaat kiezen? In deze blog, “Wietzaadjes kopen: waar let je op?” lees je het.

Kies een vertrouwde zaadbank

Als je wietzaadjes gaat kopen, zul je dit bij een zaadbank doen. Je hebt in Nederland veel award-winnende zaadbanken van Nederlandse bodem; denk bijvoorbeeld aan Royal Queen Seeds, Green House Seeds of Dutch Passion. Als je zaad bij een gevestigde zaadbank koopt, kan je zeker zijn van goede kwaliteit. Het inkopen en preserveren van zaad vereist namelijk expertise die onervaren zaadbanken of amateurs missen. Je kunt gemakkelijk reviews opzoeken op Google. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Je kunt bij Apollyon gemakkelijk je zaad inkopen. Onze cannabis liefhebbers hebben met hun jarenlange ervaring de beste soorten Haze, Kush en Skunk geselecteerd.

Gefeminiseerd zaad of toch niet?

Als je een goede zaadbank hebt gevonden, is het tijd om na te denken over een aantal kenmerken van het zaad. Tegenwoordig kopen de meeste kwekers gefeminiseerd zaad. Dit is zaad waarvan je zeker kunt zijn dat het de vrouwelijke genetica bezit die THC produceert. Als je zaad koop die niet gefeminiseerd is, weet je niet zeker of de plant mannelijk of vrouwelijk is. Dit kun je pas onderscheiden als de plant toppen gaat krijgen. Dit betekent dat je dus veel tijd kwijt bent aan het verzorgen van planten waarvan je nog niet zeker weet of ze wel THC houdende toppen krijgen. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor gefeminiseerd zaad.

Wanneer autoflowering zaad kopen?

Autoflowering zaad is cannabis zaad welke na twee tot vier weken vanzelf gaat bloeien. Je hoeft je als kweker dus niet druk te maken om het lichtschema van een plant. Dit staat in contrast met foto periodieke zaad. Bij foto periodiek zaad is het lichtschema van groot belang, omdat dit de uiteindelijke oogst bepaald. Vroeger waren de toppen van autoflower zaden lang niet zo sterk als die van foto periodiek gefeminiseerd zaad. Maar, door de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van de genetica, kan autoflowering zaad nu makkelijk concurreren met gefeminiseerd fotoperiodiek zaad. De toppen zijn net zo THC houdend, robuust en geurig.

Haze, Kush & Skunk: de verschillen

Deze drie oer-strains zijn de genetische bouwstenen voor de wietsoorten die je tegenwoordig in de coffeeshop zoet. Maar, deze strains kun je niet zomaar samen op één hoop gooien; er zijn significante verschillen in werking, geur en kweekproces.

Haze

Haze planten hebben een lange bloeitijd, een hoog THC-gehalte en grote planten. Haze is een Sativa met een sterke geestelijke high. De planten van Haze zaad bloeien lang. Daarom vinden sommige kwekers dat het te langzaam gaat, en kiezen ze liever voor een andere strain. Maar, voor de echte Haze liefhebber is het wachten het waard.

Kush

Een plant van Kush zaad heeft een korte bloeitijd, een hoog THC-gehalte en produceert kleine planten. Daarom is Kush ideaal voor binnen kwekers met weinig ruimte. Kush zijn wietsoorten die zijn afgeleid van de Hindu Kush, en zijn meestal indica-dominant. De high die je ervaart van Kush is krachtig, zwaar en heeft vooral invloed op je lichaam. Daarom wordt Kush vaak voor medicinale redenen gebruikt.

 

Skunk

Deze strain heeft cannabis planten met een korte bloeitijd, een enorm hoog THC-gehalte en middel tot grote planten. Skunk komt oorspronkelijk uit Californië en heeft een mix tussen Indica en Sativa eigenschappen. Skunk is door zijn korte bloeitijd ideaal om binnen te kweken.

Binnenkweek of buitenkweek?

Afhankelijk van of je binnen of buiten gaat kweken, heb je ander zaad nodig. Als je buiten cannabis kweekt, is het minder erg als je wietplanten wat groter zijn. Daarom is Haze ideaal om buiten te groeien. Als je binnen kweekt, kun je beter Kush of Skunk groeien. Binnen wiet groeien is wat lastiger dan buiten, omdat je zelf voor goede luchtvochtigheid, temperatuur en afzuiging moet zorgen. Vraag bij aankoop goed na of je zaad geschikt is om binnen te groeien.

Wietzaden met een hoog CBD-gehalte: ideaal voor medicinale kweek

Zoals je misschien al merkt, is het dus belangrijk om na te denken over het gebruik. Wil je een oogst die je een sterke geestelijke high geeft, of wil je juist dat de cannabis je lichaam beïnvloed? Als je medicinale wiet, zoals veel mensen de therapeutische wiet noemen, wilt produceren en je zo min mogelijk THC wilt consumeren, kun je het beste wietzaden kopen die een hoog CBD-percentage hebben. Deze cannabis is speciaal gecreëerd om rijk te zijn aan CBD, maar weinig psychotrope bijwerkingen te bevatten van THC. Als je het niet erg vindt om ook THC te consumeren kun je ook Kush kweken. Deze wiet is indica-dominant en heeft een sterk lichamelijk effect.

Zaden voor beginners

Als je net gaat beginnen met groeien wil je starten met een makkelijke strain. Begin met een goedkoper zaad. Goedkoper zaad betekent namelijk niet dat de genetica slechter zijn. Integendeel, genetica van goedkoop zaad is vaak net zo goed als die van een duurder soort zaad. Als je goedkoper zaad koopt, voel je minder druk om een perfecte oogst te hebben. Daarom is het ideaal om mee te experimenteren, en kun je het duurde zaad bewaren voor als je de kneepjes van het vak onder de knie hebt. Koop ook vooral Royal Queen Seeds met een korte bloeitijd. Een korte bloeitijd betekent een snelle oogst. Op zoek naar tips? Als beginnende kweker kun je het beste beginnen met OG Kush 1, Royal Dwarf, Easy Bud, of Special Queen 1.

Wietzaad kopen? Apollyon heeft een breed aanbod aan Haze, Kush en Skunk

Koop je zaad gemakkelijk in bij Apollyon. Onze cannabis kenners hebben met hun jarenlange ervaring een selectie gemaakt aan de beste strains die je gegarandeerd een overvloedige oogst zullen opleveren. Bestel gemakkelijk online of kom langs in onze head- en smartshop aan de Dordtsestraatweg 434A in Rotterdam.