Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.
Bongs

Bongs

In de online Rookshop van Apollyon koop je de mooiste bongs - Ook in onze winkel in Rotterdam

Wil je graag nieuwe bongs kopen? In de Rookshop van Apollyon Smartshop Rotterdam hebben wij bongs in alle ontwerpen, materialen en formaten. Neem gerust een kijkje in onze online Rookshop en bestel eenvoudig je favoriet! Ook als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor jezelf, of iemand anders.

Kom gerust ook een keer langs in onze winkel in Rotterdam als je eerst je bong in de hand wilt houden. Wij zijn immers zes dagen per week geopend en makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer!

Bong kopen? Kies uit een breed assortiment bij Apollyon

Voor de ervaren roker is een bong een essentieel object in huis. Roken via een bong wordt door velen geprefereerd boven een vaporizer of joint omdat minder rook verloren gaat. Hier komt de pure smaak van wiet helemaal tot zijn recht. Ook handig voor de wiet-rokers die geen nicotine willen consumeren. Omdat je de wiet puur rookt, komt er geen tabak of shag aan te pas.

Hoe werkt een bong?

Het mechanisme van een bong lijkt heel erg op die van een shisha waterpijp. Het grootste verschil zit hem erin dat je bij een bong geen slang hebt, maar direct een mondstuk dat op de pijp zit. Ook wordt een waterpijp voornamelijk gebruikt om shisha of tabak mee te nuttigen. Een bong wordt over het algemeen gebruikt voor het roken van cannabis. Doordat de bong aan de onderkant gevuld is met water, wordt de rook gekoeld en gefilterd. Hierdoor voelt de inademing zachter aan dan wanneer je een ‘hit’ neemt.

Dit is nodig, aangezien je veel rook in één keer in je longen krijgt. De grote hoeveelheid rook laat zelfs ervaren rokers nog wel eens in hoesten uitbarsten. Ondanks dat dit soms onvermijdbaar is, kun je wel voorzorgsmaatregelen treffen. Zo kun je bijvoorbeeld ijs in de hals van de bong doen. Dit is een techniek waardoor de rook nog verder afgekoeld wordt.

De voordelen van een bong ten opzichte van een joint

Cannabis roken via een bong is een heel andere ervaring dan roken via een joint. Natuurlijk blijf het een kwestie van smaak wat je prettig vindt. Veel rokers moeten gewend raken aan het roken van cannabis met bongs, omdat het als intenser ervaren kan worden dan een joint. Wel geniet je van de pure smaak van cannabis en haal je alles uit iedere gram van je wiet. En dat alles zonder tabak of nicotine te hoeven consumeren. Wil je ook bongs kopen, maar twijfel je nog? We geven je een aantal redenen waarom een bong kopen een goed idee kan zijn.

Er komt geen tabak of nicotine aan te pas als je via een bong rookt

Een belangrijke reden voor veel cannabisrokers om via een bong te roken en niet via een joint, is omdat je geen gebruik hoeft te maken van nicotine bevattende tabak. Dit is prettig als je weet van jezelf dat je verslavingsgevoelig bent, of dat je bijvoorbeeld niet van de smaak van tabak houdt. Als je cannabis met een bong rookt, heb je hier geen last van. Hiernaast scheelt het ook dat je niet om de haverklap vloei en tip hoeft te kopen. Als je uit bongs rookt, blijft je rookervaring puur natuur.

Extra veel effect van dezelfde hoeveelheid wiet

Doordat je de cannabis puur rookt uit een bong, maak je ook optimaal gebruik van je wiet. Dit komt doordat je relatief gezien meer rook van pure toppen in je longen inhaleert als je uit bongs rookt, dan als je een hijsje van een joint neemt. Daardoor merk je extra veel effect en wordt je extra high. Als je een joint rookt, gaat er ook veel rook verloren. Dit komt omdat de joint doorbrandt als je hem tussen je vingers vasthoudt nadat je geïnhaleerd hebt. Doordat er geen rook verloren gaat als je bongs rookt, maak je optimaal gebruik van alle werkzame cannabinoïden zoals THC en CBD.

Glazen bongs bieden de puurste smaak

Vaak wordt er gezegd dat roken uit een bongs de pure wiet ervaring is. De rook glijdt gemakkelijk door de glazen buis van de bong je longen in. Je hebt geen bijsmaak van tabak, het hout van een pijpje of een andere vreemde bijsmaak; enkel de smaak van jouw cannabis. Daardoor ervaren mensen dit als puur en kunnen ze meer genieten van de betere kwaliteit wiet.

Bongs kopen? Denk ook na over nadelen

In het begin kan het moeilijk zijn om je wiet te doseren. Dit komt omdat de ervaring dus sneller heftiger lijkt te zijn, zeker wanneer je joints gewend bent. Als je voor de eerste keer bongs gaat kopen en uit een bong gaat roken is het verstandig om niet een hele grote hit te nemen. Zorg er ook voor dat je als je bongs kopen gaat, je van tevoren weet wat je kunt verwachten. Idealiter rook je ook je cannabis voor de eerste keer uit een bong met een ervaren bong roker in de kamer.

Veel keuze in bongs kopen

Wil je ook bongs kopen? Je hebt dan vast al gemerkt dat er veel verschillende bongs bestaan waaruit je kunt kiezen. Zo kun je een bong kopen die gemaakt is van acryl, glas, hout of keramiek. De meest gangbare bongs zijn gemaakt van glas. Over het algemeen rookt het door een bong van glas soepeler dan door de andere materialen. Dit komt voornamelijk doordat de rook zich niet aan het materiaal hecht. De glazen bong is overigens ook makkelijk schoon te maken. Toch blijft deze keuze puur een persoonlijke kwestie. Sommige mensen zweren bij bongs gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe of hout.

Zo blijft de ervaring zo natuurlijk mogelijk. Een nadeel hiervan is wel dat dit materiaal sneller veroudert door vocht en temperatuurwisselingen. Je zult dus eerder een nieuwe bong moeten kopen. Keramiek biedt een goede combinatie. Als keramiek is ‘ingerookt’, wordt de smaak beter. Natuurlijk kun je ook een bong kopen gemaakt van plastic. Deze wordt meestal gemaakt van acryl of siliconen. Deze bongs zien er vaak speels, grappig en in ieder geval een stuk minder saai uit. Bongs gemaakt van plastic bestaan er in allerlei kleuren, vormen en maten. Denk bijvoorbeeld aan de etalages van de talloze coffeeshops in de binnenstad van Amsterdam waarin bongs pronken in de vorm van magic mushrooms, groene wietbladeren of cartoonfiguren. Al met al is een plastic bong een prima alternatief, zeker als je krapper bij kas zit.

De prijs van een bong

Er bestaan veel verschillende merken in uiteenlopende prijsklassen waarin je een bong kunt kopen. De prijs kan oplopen tot wel honderden euro’s! De vraag blijft wel of je dat daadwerkelijk aan de kwaliteit gaat merken. Voor de liefhebbers van cannabis die minder dan dat willen uitgeven voor een bong, zijn er genoeg betaalbare opties. Goedkope bongs bieden in principe dezelfde ervaring als de duurdere; een pure ervaring, waarin THC wordt opgenomen in je lichaam.

Wie toch meer over bongs wil weten, lees even verder

Voor wie meer over bongs wil weten, is het handig om even verder te lezen. Wij vertellen je hieronder graag alles over wat een bong is, hoe het werkt en waarin het verschilt van andere rookattributen, zoals een waterpijp.

Zo kun je goed geïnformeerd een keuze maken uit het leukste online assortiment bongs dat er is!

Wat is het verschil tussen een bong en een waterpijp?

Een bong wordt gebruikt om marihuana of hasj te roken. De klassieke bong stamt af van de waterpijp die afkomstig is uit het Midden-Oosten, waarmee de waterpijp eigenlijk de voorvader is van alle bongs!

 

Het grootste verschil tussen een bong en een gewone waterpijp is echter de dikte van de buis waardoor je je favoriete rookwaar rookt. Deze is bij een bong extra groot om veel rook te kunnen bevatten.

Bongs, Percolators, Bubblers, Pre-coolers, Ash Catchers

Bongs heb je in alle mogelijke vormen, maten, kleuren en materialen. De meest gebuikte materialen zijn glas en acryl, maar ook keramiek- of bamboe bongs zijn verkrijgbaar.

Het is vaak even uittesten waar jouw voorkeur naar uit gaat. Bij Headshop Apollyon heb je in ieder geval genoeg variatie om uit te kiezen. Ook hebben we enkele populaire merken bongs in ons assortiment, zoals Black Leaf, Blaze Glass en natuurlijk de screens en zeefjes die bij elke bong noodzakelijk zijn.

Hoe werkt een bong?

Wanneer de roker bijna klaar is met het inademen van de rook wordt de vinger voor het klapgat (het luchtgat onderaan de buis) weggehaald, zodat de kolom geconcentreerde rook in één keer geïnhaleerd wordt.

Het effect is daardoor vele malen sterker en voor beginners is één of twee keer inhaleren voldoende om een hele tijd zwaar stoned te zijn. Een bong kan met of zonder vloeistof onderin gebruikt worden.

Ervaren gebruikers doen er soms alcoholische likeuren in, om de smaak beter te maken. Dit kan het gewenste effect echter verminderen, omdat THC in alcohol oplost. Houd daar dus rekening mee.

Zo voorkom je als beginner de beruchte hoestbuien

De meeste mensen die dit proberen krijgen een hoestbui, zelfs mensen die al jaren roken. Dit komt doordat de rook in de keel blijft hangen waardoor de stembanden geïrriteerd raken, dit kan voorkomen worden door aan het einde van een haal de bong opzij te houden en met een korte teug frisse lucht de keel rookvrij te maken.

Bij een bong hoort ook een grinder

In het kommetje van een bong hoort versnipperde wiet, waarvoor je een grinder nodig hebt. Bekijk hier in de Rookshop meteen ook onze collectie prachtige grinders!

Nu je bent ingewijd, neem gauw een kijkje in ons divers en leuk assortiment aan bijzondere bongs!

Nu ben je goed voorbereid en weet je wat een bong is. Kijk daarom gauw in ons uitgebreid assortiment aan leuke en uiteenlopende bongs, je vindt zeker het perfecte geschenk voor een bijzonder iemand, dus ook voor jezelf!

Wil je liever een oliebong om concentraten mee te verdampen? Kijk dan verder in Dutch Headshop Apollyon. Wij hebben daar de mooiste en meest praktische olie rigs voor je geselecteerd!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.