Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

BHO

BHO: alle benodigdheden vind je bij Apollyon

In de BHO afdeling van de Smartshop Rotterdam vind je alle benodigdheden voor het bereiden en gebruiken van BHO. We hebben een enorm uitgebreid assortiment met alle producten die je hierbij nodig hebt. Je vindt er onder andere:

Wat is BHO?

De afkorting BHO is overgenomen vanuit de Verenigde Staten en staat voor Butane Hash Oil, dat in het Nederlands Butaan Hasjolie wordt genoemd. Andere namen die gebruikt worden voor dezelfde afkorting zijn:

  • Butane Honey Oil - Butaan Honing Olie
  • Blonde Honey Oil - Blonde Honing Olie
  • Blonde Hash Oil - Blonde Hasjolie 

BHO, ook wel dabs genoemd, bestaat uit geconcentreerde cannabis met een zeer hoog gehalte aan THC, dat met behulp van butaangas uit de marihuanaplant wordt geëxtraheerd. De THC-kristallen, ook wel trichomen genoemd, hechten zich aan het oplosmiddel butaan en wanneer dit verdampt, blijft er een uiterst zuivere, bijna pure hasjolie over.

Verschillende vormen van BHO

Cannabis concentraten die met behulp van butaan worden verkregen kunnen vanwege de gebruikte bewerking in verschillende vormen voorkomen. De substanties, die als verzamelnaam dabs worden genoemd, hebben vanwege de typische verschijningsvormen diverse namen gekregen, waarvan de meest populaire zijn:

  • Olie - hasjolie, honey oil, cannabisolie, thc-olie
  • Wax - budder, honeycomb, wax, ear wax
  • Scherven - shatter, glass, glas

Een uitgebreide selectie aan dabbing tools maakt het gebruik van BHO uiterst eenvoudig en zorgt er vooral voor dat je optimaal van elke vorm van het waardevolle wiet concentraat kunt genieten.

Zelf BHO maken en gebruiken

Om zelf butaan hasjolie te maken kun je speciale extractors kopen, waarmee je simpel en snel je eigen THC-rijke BHO in bezit kunt hebben. Het is belangrijk om het juiste butaangas te gebruiken, om een zo zuiver mogelijk eindproduct te verkrijgen. Bereiding met dit uiterst brandbare gas is echter niet zonder gevaar, dus lees de gebruiksaanwijzing van de extractor goed door en ga altijd met vol verstand te werk.

Hoe gebruik je BHO?

Wanneer de bereiding voltooid is, kun je op diverse manieren van de geconcentreerde wax, shatter of olie gebruik maken. De meest populaire manier is via speciale oliepijpen en bongs, de zogeheten rigs, omdat deze voorzien zijn van speciale nails die met een torch of aansteker roodgloeiend gemaakt kunnen worden.

Gebruik van dab tools voor zorgeloos genot

Het cannabis concentraat wordt met een poker, een zogeheten dabber, op de hete nail aangebracht waarna de verdampte dab in een koepel, een dome, wordt opgevangen. Dit wordt dabbing genoemd, dat simpelweg deppen betekent. Naast rigs zijn olie vaporizers een andere geliefde methode om de bijna zuivere THC te verdampen. Speciaal voor het gebruik van plakkerige concentraten is er een ruime keuze aan kleefvrije siliconen dab tools te koop.

Speciale vaporizers en bongs

De hasjolie die is ontstaan, is een plakkerig en helder gekleurd product dat niet bedoeld is om in een gewone bong te roken, maar dat wordt gebruikt in speciale vaporizers en olie bongs, ook wel olie rigs of wax bongs genoemd. Het is namelijk niet de bedoeling dat de vlam in aanraking komt met de kostbare dabs. Het merendeel zal dan namelijk verbranden zonder dat je er veel profijt van hebt.

Anti-plak bewaaradvies voor dabs

Om je kostbare dabs te bewaren kun je vanwege het plakkerige gehalte het best een potje gebruiken dat vanwege het gebruikte materiaal zorgt dat de inhoud niet kan vastplakken. De anti-stick potjes die gemaakt zijn van siliconen zijn een ideale oplossing. Zelfs het allerlaatste restje kun je probleemloos uit de pot verwijderen, zodat je ten volste kan genieten van "The great gold of THC".

Recreatief- en overig gebruik

Butaan lost naast THC ook de andere cannabinoïden die in cannabis aanwezig zijn op, zoals CBD. Hierdoor is butaan hasjolie ook uitermate geschikt is voor het innemen van CBD en andere cannabinoïden dan THC. Maar vanwege het extreem hoge THC-gehalte blijft BHO vooral geliefd bij recreatieve gebruikers van cannabis.

Naast deze twee belangrijke componenten bevat hasjolie ook een hoog gehalte aan terpenen en terpenoden, die naast allerlei belangrijke functies voor de plant zelf ook vooral de smaak en het volle aroma van het extract goed tot hun recht laten komen.

De andere variant: AHO

De afkorting AHO staat voor Alcohol Hash Oil, of in het Nederlands Alcohol Hasj olie. Net als BHO bestaat AHO ook uit geconcentreerde cannabis, alleen wordt bij deze methode, in plaats van butaangas alcohol gebruikt. Speciaal voor AHO hebben wij de cannolator systemen van Stichting Mediwiet op voorraad, waarmee wietolie maken wel heel eenvoudig is!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.