Iedereen kent ze wel: smartshops. Al is het alleen maar van de vrolijk gekleurde etalages. Toch is niet bij iedereen bekend wat je er kunt kopen. Ook bestaat er veel verwarring over wat een smartshop, headshop of rookshop is. In dit artikel geven wij van Apollyon graag antwoord op de vraag: “wat kun je kopen in een smartshop?” Als een van de beter bekende smartshops van Nederland vinden wij het belangrijk om de taboes rondom smartshops weg te nemen. Want hoewel veel mensen smartshops met paddo’s of bongs associëren, is niets minder waar. Lees snel verder voor een rondleiding door onze smartshop.

Waarom de naam smartshop?

Er wordt nog wel eens het grapje gemaakt over de naam smartshop. En dan met name wijzend op het gebruik van paddo’s. Allereerst moet je weten dat paddo’s illegaal zijn en niet verkocht mogen worden, ook niet in een smartshop. Een paddo kweekset of truffels mogen daarentegen wel verkocht worden. Een smartshop is echter veel meer dan alleen paddo’s en truffels. De naam smartshop komt van smart drugs. Wat zijn smart drugs? Onder smartdrugs verstaan wij alle plantaardige producten die een bepaald effect hebben. Het is niet zozeer een drug als in de definitie van drugs die bij het grote publiek bekend is.

Wat kun je kopen bij smartshop? Alles op een rijtje

Om je direct een goed beeld te geven van ons assortiment, noemen we graag de belangrijkste producten en geven we alvast wat extra uitleg erbij.

  • Paddo’s mogen niet verkocht worden, maar je kunt bij de smartshop wel paddo kweeksets kopen.
  • Truffels mogen, in tegenstelling tot paddo’s, wel kant-en-klaar verkocht worden.
  • Je kunt bij de smartshop psychedelische cactussen zoals de San Pedro en Peyote cactus kopen.
  • In een smartshop Salvia Divinorum kopen? Ja, ook dat kan.
  • In een smartshop Kratom kopen is mogelijk van diverse soorten en in verschillende vormen.
  • De diverse kruiden die je bij de smartshop koopt hebben elk een ander effect; van kruiden voor een trip tot een kruid ter afrodisiacum.

Bovenstaande zijn de belangrijkste producten van een smartshop, daarnaast zijn er nog wat diverse producten en supplementen zoals 5 HTP, Spanish Fly en meer.

Goed om te weten

Als je nieuwe producten van de smartshop gaat proberen, neem dan altijd eerst een kleine hoeveelheid. Aan het innemen van cactussen en kruiden kunnen ook risico’s zitten. Met name de hoeveelheid is van belang in het effect dat deze producten geven. Misschien heb je recent gehoord van de term ‘microdosing’. Wat is microdosing? Bij microdosing neem je slechts een hele kleine hoeveelheid. Waarbij een grotere hoeveelheid tot een trip kan leiden, kunnen kleine hoeveelheden tot meer creativiteit of ontspanning leiden. Het effect en de hoeveelheid voor microdosing is afhankelijk van hoeveel je neemt en wat je neemt. Voor truffels kan bijvoorbeeld eens in de drie dagen een hoeveelheid van 0,5 gram al voldoende zijn voor dit effect. Lees altijd goed de productomschrijving, en neem bij vragen gerust contact met ons op.

Zijn de producten in een smartshop legaal?

Jazeker, bij Apollyon werken we altijd binnen wat volgens de wet toegestaan is. Onze grote vaste klantenkring vertrouwt op onze expertise en op onze producten. Dit is ook meteen de reden waarom het verstandig is om bij een specialist deze middelen te kopen en het juiste advies in te winnen. Hoewel alle producten die je bij de smartshop kunt kopen legaal zijn, is de dosering wel belangrijk. Twijfel je over een bepaald product? Neem dan altijd contact met ons op. We zijn al meer dan 10 jaar actief als smartshop en hebben inmiddels een enorme vaste klantenkring opgebouwd. Onze klanten beoordelen ons met een 4,4/5 in Google!

Heb je een vergunning nodig voor een smartshop?

Jazeker, per gemeente kunnen de regels wat afwijken, maar een vergunning is zeker nodig. Er zit vaak ook een maximum aan het aantal smartshops per regio. Er zit ook een verschil tussen een coffeeshop, headshop, smartshop, healthshop en seedshop. Bij Apollyon zitten we in de uitstekende positie dat we al deze verschillende soorten shops inmiddels mogen voeren. Ideaal voor jou als klant; één partij voor je zaden, rookwaar, smartshop en headshop producten.

Hoe oud moet je zijn voor de smartshop?

Hoe oud je moet zijn voor een smartshop hangt af van het product dat je wilt kopen. Als je op onze website komt, vragen we je of je 18 jaar of ouder bent. Hoewel sommige producten verkocht kunnen worden aan mensen jonger dan 18, hanteren wij wel deze leeftijdsgrens. Wij hebben een prachtig assortiment in onze smartshop en willen veilig gebruik stimuleren. Niet iedereen kan dit op jonge leeftijd goed inschatten of zijn of haar eigen verantwoordelijkheid nemen. Dat is de reden dat wij deze leeftijdsgrens voor je bezoek aan onze website hanteren.

Zoek je andere producten dan je in onze smartshop ziet?

Het kan door de gekleurde etalages zijn dat je op zoek bent naar bongs bij de smartshop. Deze ga je hier echter niet vinden. Je vindt bongs in onze rookshop. Het kan ook zijn dat je de kruiden van de smartshop kent, maar iets mist in het assortiment. In dat geval raden we je aan in onze healthshop te kijken. Hier vind je kruiden voor tal van effecten, maar niet voor hallucinerende of trippy effecten zoals de kruiden van de smartshop.

De kracht van onze producten

Als je een beetje bekend bent geraakt met alle producten die je bij Apollyon kunt bestellen, dan merk je hoeveel kracht er in ons assortiment zit. Zoek je iets specifieks? Neem gerust contact met ons op en geef aan wat je zoekt. Wij adviseren je graag over ons assortiment van inmiddels honderden producten.

Bezoek smartshop Apollyon online of kom naar onze winkel

Het assortiment van onze smartshop is zeer divers. Van recreatieve drugs, afrodisiacum, ontspanningsmiddelen en supplementen die juist een focus verhogende werking kunnen hebben. Om echt een goed beeld te krijgen van alle producten, is het zeker aan te raden onze fysieke winkel te bezoeken. Zoals je hebt kunnen lezen is een smartshop veel meer dan alleen drugs of tripmiddelen. Bekijk online het aanbod van Apollyon, neem contact met ons op of kom gerust eens langs in onze winkel.