E-Sigaretten

E-Sigaretten, het roken van de toekomst!

Elektrisch roken is het roken van de toekomst. Doordat er geen tabak wordt verbrand, maar enkel een smaakvloeistof wordt verdampt, ontstaan er dus geen verbrandingsstoffen die er bij het roken van een traditionele sigaret wel ontstaan.

Minder opvallend

Je krijgt met het roken van een e-sigaret geen teer en koolmonoxide binnen, er ontstaat geen as en er is geen gevaar voor brand. En doordat er geen rook wordt gevormd, maar enkel damp, is e-roken minder opvallend. Let er wel op dat je liever geen e-sigaretten rookt in gesloten ruimtes, vooral als er kleine kinderen aanwezig zijn en vooral als het om e-sigaretten met nicotine gaat. 

Stoppen met roken

E-sigaretten zijn een ideale hulp voor mensen die willen stoppen met roken, maar die moeite hebben met de verslavende werking van nicotine die zich in traditionele sigaretten bevindt. Bij e-sigaretten kun je namelijk het gehalte aan nicotine steeds een level verlagen waardoor je lichaam steeds minder aan de nicotine gaat wennen. Er zijn ook navullingen beschikbaar die geen nicotine bevatten waardoor er dus geen verslavende werking op kan treden.

E-vloeistof voor smakelijke ervaring

En om e-roken helemaal een plezierige ervaring te maken, zijn er vele zoete, frisse, fruitige of pittige smaken e-vloeistof, ook wel e-liquids genoemd, verkrijgbaar waaruit je kunt kiezen, van mango tot aan koffie en van cheesecake tot aan toffee. Voor iedere wens is er wel een smaak beschikbaar en ook kun je zelf eenvoudig smaken creren door het mengen van verschillende e-liquids.

Hasj- of wietolie in e-sigaret

Headshop Apollyon biedt een ruime keuze e-sigaretten aan van diverse topmerken, ieder met zijn eigen kenmeken en voordelen. Zo heb je de e-sigaret van E-Smoking die enkel uit 2 delen bestaat en die een grote damp produktie veroorzaakt. En een groot voordeel van de Maxi e-sigaret is dat hij bijna onbreekbaar is en niet zal gaan lekken. Ook is deze e-sigaret uitermate geschikt om door de smaakvloeistof een druppeltje hasj- of wietolie te vermengen.

Geschiedenis van e-roken

Het roken van een traditionele sigaret werd tot aan de jaren 80 overal toegestaan en overal kon je de lucht van brandende sigaretten ruiken. In alle restaurants, cafe's, treinen en andere openbare ruimten waren de asbakken ruimschoots aanwezig. Zelfs een leraar kon gerust een sigaret in een klas vol kinderen opsteken. Een sigaret gaf je zelfs een bepaalde stoere status zoals in reclames en films vaak werd benadrukt.

Nadat steeds meer onderzoeken wezen op de gevaren van het roken van sigaretten werden er maatregelen genomen. Zo werden reclames van sigaretten verboden en in openbare ruimtes kwam een algeheel rookverbod. Roken is niet meer populair en wordt beslist niet meer als stoer gezien.

Patent op e-sigaret in 2004

De ontwikkeling van onderzoeken naar alternatieven voor roken en naar tabaksvervangers kwam op gang en in 2003 verscheen de allereerste commercile e-sigaret die in 2004 gepatenteerd werd door de Chinese chemicus Hon Lik en in 2005 voor het publiek te koop werd aangeboden.

In Nederland wordt de allereerste elektrische sigaret in 2007 gentroduceerd door Supersmoker, die voor een bedrag van €99,00 te koop werd aangeboden. Vandaag de dag zijn de e-sigaretten ongekend populair en nieuwe produkten zoals bijvoorbeeld de supersmoker bluetooth worden in hoog tempo ontwikkeld.

E-Sigaret in vliegtuig?

Vraag altijd van tevoren of de vliegmaatschappij waarmee je gaat vliegen het gebruik van een elektrische sigaret toestaat. Er zijn namelijk situaties bekend dat een piloot rechtsomkeer heeft gemaakt nadat een passagier tijdens zijn vlucht een e-cig "rookte".

Een voorbeeld hiervan is de Amerikaanse maatschappij Continental Airlines, die in februari 2012 terugkeerde naar de luchthaven van Portland nadat een passagier weigerde zijn elektronische sigaret op te bergen terwijl het "No-smoking" lampje brandde.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.