Om u het winkelen bij ons nog gemakkelijker te maken, maken wij gebruik van cookies. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Menu
Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.
Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.Nieuw, Kamfer Terpeen Isolaat van Cibiday! Vanouds heeft kamfer toepassingen in Azië, met name in India. Hier komt het woord kamfer oorspronkelijk ook vandaan, uit het Sanskriet karpūram. In India gebruikt men kamfer in traditionele medicijnen, als smaakstof in voedsel en in religieuze ceremonies.
Deze terpeen komt ook voor in hout van de kamfer boom (cinnamomum camphora) en wordt in Azië traditioneel verkregen uit de condens die vrijkomt bij het verbranden van de houtschilfers van deze boom. Synthetische productie is nu echter de grootste bron van kamfer.
Hoewel in kleine hoeveelheden gebruikt als smaakstof en aroma in voedsel, raadt men regulier inwendig gebruik van kamfer echter af, vanwege met de giftigheid ervan. Daarom is de maximaal dagelijkse aanvaardbare hoeveelheid vastgesteld op 2 mg per kilogram lichaamsgewicht in een advies aan de Europese Commissie.
In de rest van de wereld heeft kamfer vooral toepassingen in mottenballen, in kamferolie voor uitwendig gebruik tegen gewrichtspijnen en bij schimmelinfecties. Dankzij activatie van de TRP-ionkanalen in celmembranen, ontstaat er zo een gevoel van warmte wanneer het in de huid wordt gemasseerd. Verder verlaagt het de gevoeligheid van de zenuwen die pijn registreren, wat een gevoel van verlichting geeft.