Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Kamfer Terpeen

geen
 • Vanouds heeft Kamfer toepassingen in Azië, met name in India. Hier komt het woord kamfer oorspronkelijk ook vandaan, uit het Sanskriet karpūram
 • In India gebruikt men kamfer in traditionele medicijnen, als smaakstof in voedsel en in religieuze ceremonies
 • Kamfer is echter al in kleine hoeveelheden giftig bij inname, dus niet innemen!
 • Geschikt voor aromatherapie, maar met beleid! Zie de uitgebreide productbeschrijving voor meer informatie
 • Geschikt om te dabben of te roken, maar nooit meer dan 1 druppel per sessie
 • Inhoud: 2 ml onverdunde terpeen isolaat
 • Buiten bereik van kinderen en dieren bewaren
 • Niet gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding
 • Afgesloten bewaren in de koelkast bij 2 tot 8 °C
Beschikbaarheid
Direct leverbaar
 € 12,95
Bestel in onze beveiligde betaalomgeving
 • Let op: drukte bij PostNL door de Coronacrisis zorgt soms voor wat langere levertijden!
 • Leukste assortiment van de Benelux
 • Winkel in Rotterdam
 • Gratis verzending vanaf 49 euro

Specificaties van Kamfer Terpeen

Merknaam product
Cibiday

Beschrijving

Toepassingen van Kamfer Terpeen Isolaat

Vanouds heeft Kamfer Terpeen Isolaat toepassingen in Azië, met name in India. Hier komt het woord kamfer oorspronkelijk ook vandaan, uit het Sanskriet karpūram. In India gebruikt men kamfer in traditionele medicijnen, als smaakstof in voedsel en in religieuze ceremonies.

Deze terpeen komt ook voor in hout van de kamfer boom (cinnamomum camphora) en wordt  in Azië traditioneel verkregen uit de condens die vrijkomt bij het verbranden van de houtschilfers van deze boom. Synthetische productie is nu echter de grootste bron van kamfer.

Hoewel in kleine hoeveelheden gebruikt als smaakstof en aroma in voedsel, raadt men regulier inwendig gebruik van kamfer echter af, vanwege met de giftigheid ervan. Daarom is de maximaal dagelijkse aanvaardbare hoeveelheid vastgesteld op 2 mg per kilogram lichaamsgewicht in een advies aan de Europese Commissie.

In de rest van de wereld heeft kamfer vooral toepassingen in mottenballen, in kamferolie voor uitwendig gebruik tegen gewrichtspijnen en bij schimmelinfecties. Dankzij activatie van de TRP-ionkanalen in celmembranen, ontstaat er zo een gevoel van warmte wanneer het in de huid wordt gemasseerd. Verder verlaagt het de gevoeligheid van de zenuwen die pijn registreren, wat een gevoel van verlichting geeft.


Veilig en verantwoord gebruik van Kamfer Terpeen Isolaat van Cibiday

Berg het flesje Kamfer Terpeen Isolaat van Cibiday altijd donker, koel (2 - 8 °C) en goed afgesloten op, buiten het bereik van kleine kinderen en dieren.

Gebruik Kamfer Terpeen Isolaat niet inwendig. Dit kan zelfs tot de dood leiden. De maximaal aanvaardbare dagelijkse inname is in de EU daarom vastgesteld op 2 mg per kilo lichaamsgewicht

Gebruik kamfer spaarzaam bij aromatherapie en altijd in een goed geventileerde ruimte waar geen kleine kinderen of dieren in aanwezig zijn. Kamfer dampen zijn giftig in hoge concentraties. In hoge doses kan het bij inademing via werking op het centrale zenuwstelsel leiden tot convulsies en problemen met de ademhaling.

Gebruik tot slot geen terpenen bij zwangerschap of het geven van borstvoeding.


Kamfer Terpeen Isolaat van Cibiday zit in een flesje van Violet Glas

Cibiday levert kamfer terpeen isolaat in een uniek flesje dat gemaakt is van violet glas, dat bijna zwart van kleur is. Dit glas biedt dan ook optimale bescherming tegen licht. Licht zorgt er immers voor dat terpenen snel afbreken en zo op termijn hun effectiviteit verliezen.

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kamfer Terpeen
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.