Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Grinders

Producten 1-24 van 88

12 24 36

Producten 1-24 van 88

12 24 36

Grinders, crushers en kruimelaars kopen? Apollyon heeft ze in alle materialen, uitvoeringen en formaten

Wil je goede en leuke grinders kopen voor je wiet of kruiden? In de Smartshop Rotterdam vind je een uitgebreid assortiment kruimelaars (ook wel cruncher of crusher genoemd), zowel online als in de winkel in Rotterdam!

Ze zijn onderverdeeld in materiaalsoort (zoals hout, acryl en metaal), in formaat (zoals mini of juist mega grote) en in soort (zoals de kaart grinders). Kaart grinders zijn grinders uitgevoerd in credit card formaat. Je gebruikt ze net een raspje.

Wiet verkruimelen met een grinder

Een wiet grinder is de perfecte tool om je wiet snel te verkruimelen en klaar te maken voor gebruik. In principe kun je ook zonder grinder; in dat geval brokkel je de wiet of hasj af met je handen en doe je het daarna in je bong, pijp of joint. Dit duurt een stuk langer en is echt precisiewerk. Als je gebruik maakt van een grinder, doe je de wiet er gemakkelijk in en ben je zó klaar!

Als je van goede wiet geniet, investeer je in een crusher die goed werkt

Een crusher versnippert je wiettoppen tot kleine stukjes, zodat ze goed met je tabak of tabaksvervanger mengen en makkelijk te roken zijn. De meeste grinders gebruik je door ze in beide handen vast te pakken en heen en weer te draaien.

Zo versnipperen de maaltanden eenvoudig je hasj of marihuana. Voor veel rokers is dit voldoende. Maar de echte wietconnoisseurs stellen hogere eisen!

Tweedelige, driedelige en vierdelige grinders

Wil je een grinder kopen? Op het eerste gezicht lijken alle grinders hetzelfde. Toch is niets minder waar. Grinders bestaan uit verschillende onderdelen. De meest gangbare grinders hebben twee onderdelen (een boven en onder deel) of drie onderdelen (boven en onder deel, plus een container waar de wiet in valt). Beide grinders doen wat ze horen te doen: de wiet wordt verkruimeld en is klaar om gerookt te worden. Toch heb je tegenwoordig ook grinders met een vierde of zelfs vijfde onderdeel. Bij een grinder met een vierde onderdeel zit er een zeef in en opslagruimte voor de kief die vrij komt. Voor de echte wietkenner kan dit een groot voordeel zijn. Toch zijn er ook nadelen aan dit complexere ontwerp: het is moeilijker de verschillende onderdelen van je vierdelige grinder te reinigen. Een grinder met vijf onderdelen heeft niet één, maar twee kief filters.

Tweedelige, vierdelige of meerdelige grinders? - De verschillen

Onder de Rookbenodigdheden van onze Rookshop kun je tweedelige, vierdelige en nóg complexere grinders kopen. Hieronder leggen we je kort de verschillen uit.

Tweedelige grinders zijn de basis. Je doet het deksel open en  plaatst je wiettoppen in de maalkamer. Deksel erop, ronddraaien, tussentijds inspecteren tot de cannabisstukjes klein genoeg zijn, en je bent klaar!

De echte fijnproevers willen echter een cannabis grinder of crusher met vier of meer delen. Dit soort crunchers hebben een maalkamer met gaatjes in de bodem, waar de vermalen toppen automatisch doorheen vallen op een zeefje, wanneer ze klein genoeg zijn.

Dit zeefje laat alleen de THC-rijke trichomen - ook bekend als wietkristallen of kief - door in een aparte verzamelkamer. Soms is er zelfs sprake van meerdere zeefjes met verschillende maasgroottes.

Zo kun je naar eigen behoeven je jointje samenstellen met vermalen wiettoppen en THC-rijke kristallen, zoals het een echte wiet connoisseur betaamt!

Materiaal

Naast het aantal onderdelen bestaat er ook verschil in het materiaal waarvan de grinder is gemaakt. De drie meest gangbare materialen zijn plastic, metaal en hout. Een plastic grinder is ideaal voor de prijsbewuste roker. Deze werkt naar behoren, is licht en hierdoor makkelijk om mee te nemen. Hij is voordelig verkrijgbaar bij nagenoeg iedere smartshop.

Een metalen grinder is anders. Deze robuuste grinder is een stuk zwaarder dan de variant van plastic. Dit heeft zo zijn voordelen. Metaal gaat langer mee en heeft een chique uitstraling. Een metalen grinder kan dezelfde uitstraling hebben als een dure aansteker. Doordat metaal ideaal is om een tekst of afbeelding op te graveren, is dit ook een optie.

Houd je van een natuurlijke uitstraling? Dan is een houten grinder ideaal. Hout is een zwakker materiaal, waardoor de grinder minder lang mee gaat dan varianten van metaal of plastic. Toch zweren sommige wietrokers bij het kruimelen met een grinder van natuurlijk materiaal. Het voegt namelijk een puurheid toe aan de ervaring die een plastic variant niet kan evenaren.

Tegenwoordig zijn de grinders gemaakt van aluminium populair. Dit materiaal gaat lang mee en is ideaal om de hardere hasj-soorten mee te verkruimelen. Aluminium is van een vergelijkbare sterkte als de metalen variant, maar is een stuk lichter. Hierdoor is deze ook makkelijk mee te nemen als je de deur uit gaat.

Grinders kopen van acryl, hout of metaal?

Metalen wiet grinders slijten het minst snel, zijn het stevigst en dus het meest duurzaam. En eerlijk gezegd, vinden wij ze ook het mooist! Sommigen zouden niet misstaan in een peperduur modern interieur.

Acryl grinders slijten en breken sneller, maar zijn ook een stuk goedkoper. Ideaal voor situaties waarin je je grinder bij je wilt hebben, maar hem ook kwijt kunt raken.

Houten grinders zitten ertussen en hebben als voordeel dat je een keuze maakt voor het meest milieuvriendelijke materiaal van alle crushers.

De prijs

Een grinder kan in principe je leven lang meegaan. De prijs ligt ongeveer tussen de vijf en vijftig euro. Grinders van vijf euro zijn vaak tweedelig en van plastic, grinders van vijftig euro hebben vier of vijf onderdelen en zijn van metaal of aluminium gemaakt. Welke je ook kiest, een goede grinder is het aanschaffen zeker waard!

De Rookshop van Apollyon heeft voor iedere wens de juiste kruimelaar

Kortom, of je nu een grinder wil kopen voor je wiet, favoriete cannabis of het vermalen van kruiden: Apollyon heeft ze allemaal! Wij hebben immers het leukste assortiment van de Benelux.

Je koopt je kruimelaar eenvoudig online in de Rookshop voor een snelle en discrete levering, of in onze winkel in Rotterdam!

Je grinder schoonmaken

De meeste wiet grinders kunnen een leven lang meegaan. Echter, het is wel belangrijk om goed voor je grinder te zorgen. Heb je een grinder gekocht, of ga je een grinder kopen? Zorg er dan goed voor en maak je grinder met regelmaat schoon. Er zijn drie redenen waarom we je aanraden om je grinder schoon te maken.

Schonere longen

Ten eerste is het belangrijk om je grinder schoon te maken om hem hygiënisch te houden. De binnenkant van een grinder kan een bron van bacteriën, schimmels en andere allergenen worden. Onthoudt dat wiet organisch materiaal is. Het is daarom voor de gezondheid van je lichaam van groot belang om je grinder regelmatig schoon te maken.

Functionaliteit behouden

Ten tweede blijft de kwaliteit van de grinder het beste als je hem in ieder geval iedere week schoonmaakt. Hoe vaak per week is afhankelijk van het aantal keren dat je hem gebruikt. Als je dit niet doet, kan het schoonmaken na verloop van tijd een heel karwei zijn. De hasj zit dan vaak aangekoekt aan de spijlen, wat lastig is om te verwijderen. Als er veel residu vast zit aan de spijlen is het moeilijk om de wiet of hasj tot de perfecte consistentie te kruimelen. De grinder komt dan vast te zitten of produceert dikke brokken in plaats van fijn gruis.

De perfecte rookervaring

De derde en laatste reden waarom het belangrijk is om je grinder te reinigen, is omdat consistent en fijn gecrushte wiet je rookervaring naar een next level tilt. Met een schone grinder maak je dus optimaal gebruik van je wiet.

Grinder cleaner

Er staat veel onzin op het internet over wondermiddeltjes die rookbenodigdheden als een grinder als geen ander schoon zouden kunnen maken. Dit wordt bijvoorbeeld gezegd over azijn, zout en alcohol. Wij raden aan altijd gebruik te maken van een reinigingsmiddel, speciaal gemaakt voor grinders. Deze middelen zijn speciaal gemaakt voor het reinigen van wiet of hasj resten. Een flesje reinigingsmiddel is niet duur en je kunt er lang mee doen. Even makkelijk dus.

Zes stappen naar een schone wiet grinder

  1. Kook water in een waterkoker.
  2. Stop de onderdelen van de grinder in een hittebestendig bakje of een pan. Haal hiervoor de gehele grinder uit elkaar.
  3. Laat het kokende water even afkoelen. Kokend water kan soms te heftig zijn voor het materiaal van je grinder waardoor je hem kunt beschadigen.
  4. Giet het water over de onderdelen en voeg het reinigingsmiddel toe aan de hand van de gebruiksaanwijzing. Soms raadt de fabrikant aan om eerst het reinigingsmiddel op te lossen. Volg in dat geval de instructies op de achterkant van het reinigingsproduct op.
  5. Laat het middel een kwartier inweken. Roer af en toe heen en weer. Wijk alleen af van deze tijd als dit aangegeven staat op het label.
  6. Haal daarna de onderdelen uit het water en spoel ze af. De residuen aan vuil kun je gemakkelijk met een oude tandenborstel wegvegen.

Zoals je ziet is het reinigen van je grinder een makkelijk klusje. Volg de bovenstaande instructies op en garandeer jezelf van optimaal lang gebruik van je wiet grinder!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.