Steamroller Pijpen

Steamrollers - Shabong, Shotgun en Kawumm Pijpen!

Steamroller pijpen zijn cilinder gevormde modellen met een open begin en uiteinde en met een kom die zich bovenop de holle buis bevindt. De naam is afgeleid van een stoomwals, daar het veel gelijkenis vertoont met de rol (het wiel) van dit voertuig.

Rook schiet met een klap in keel

Bij dit type rookpijpen wordt het uiteinde als een kickhole gebruikt, ook wel carb hole of op z'n Nederlands klapgat genoemd. Met een hand of vinger wordt de opening van de buis bedekt, terwijl je aan de andere opening zuigt. De holle buis vult zich nu met rook en vormt een vacuum. Hierna verwijder je de hand weer voor de opening en inhaleert de rook die door het ontsnappen van de vacuum direct in de keel schiet. Dit geeft harde klappen met groot effect.

Kaboom effect

Steamrollers hebben vele benamingen en in ieder land worden deze pijpen wel anders genoemd. Zo worden ze ook wel shotgun, kawumm, kaboom, shabong of klapbom pijpgenoemd. Al deze namen geven precies het effect weer wat deze speciale pijpen, die verkrijgbaar zijn in glas, acryl, hout, bamboo en steen, teweeg brengen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.