Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Chillums

Chillums zijn traditionele kegelvormige pijpen voor wiet en hasj

Een chillum, ook wel chilam, chillam of tsjilm genoemd, is een conisch gevormde rook pijp die al eeuwenlang traditioneel door heilige mannen in India en Nepal, de zogeheten sadhu's, wordt gebruikt voor het roken van marihuana en hasj, ook wel charas genoemd.

Chillums worden ritueel gebruikt door Sadhu's en Rastafarians

Ook door volken in Afrika en bij Rastafarian zijn chillums en hierop lijkende rookpijpen, zoals bijvoorbeeld een chalice, altijd een zeer geliefde manier van roken geweest en bij ceremonies en sacrementen gebruikt om dichter bij hun goden te kunnen komen. Rasta aanhangers zien marihuana, dat ze ganja noemen, namelijk als een gift van Jah.

Hoe rook je met een chillum?

Dit type wiet pijp bestaat uit een open begin en open uiteinde en wordt op een speciale manier verticaal tussen ringvinger en middelvinger vastgeklemd en met de andere hand als vuist er overheen gevouwen, zodat er een soort kom ontstaat die werkt als een rookkamer.

Er zijn ook andere traditionele manieren voor het roken van dit type waarbij de chillum tussen de duim en de handpalm in geplaatst wordt.

Hoe langer de Chillum, hoe koeler de rook

Het voordeel van deze manier van roken is dat de rook direct in de longen wordt getrokken wat stevige effecten oplevert.

Oorspronkelijk werden ze vervaardigd uit aardewerk, klei, hout of steen, maar tegenwoordig kun je chilams in allerlei andere materialen kopen, waaronder ook glas.

De lengte bepaald in hoeverre de rook wordt afgekoeld voor je het inhaleert. In onze uitgebreide online rookshop kun - naast de traditionele houten en stenen versies - je ook glazen chillums kopen.

Als je je wiet, hasj of andere rookwaar graag traditioneel inneemt, neem dan gauw een kijkje in onze online Rookshop. Je bestelt er makkelijk en je ontvangt je chillum snel en discreet verpakt!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.