Chillums

17 producten

12 24 36

17 producten

12 24 36

Chillums, traditionele kegelvormige pijpen!

Een chillum, ook wel chilam, chillam of tsjilm genoemd, is een conisch gevormde rook pijp die al eeuwenlang traditioneel door heilige mannen in India en Nepal, de zogeheten sadhu's, wordt gebruikt voor het roken van marihuana en hasj, ook wel charas genoemd.

Ritueel gebruik door Sadhu's en Rastafarian

Ook door volken in Afrika en bij Rastafarian zijn chillums en hierop lijkende rookpijpen, zoals bijvoorbeeld een chalice, altijd een zeer geliefde manier van roken geweest en bij ceremonies en sacrementen gebruikt om dichter bij hun goden te kunnen komen. Rasta aanhangers zien marihuana, dat ze ganja noemen, als een gift van Jah.

Roken van een chillum

Dit type pijp bestaat uit een open begin en open uiteinde en wordt op een speciale manier vertikaal tussen ringvinger en middelvinger vastgeklemd en met de andere hand als vuist er overheen gevouwen, zodat er een soort kom ontstaat die werkt als een rookkamer. Er zijn ook andere traditionele manieren voor het roken van dit type waarbij de chillum tussen de duim en de handpalm in geplaatst wordt.

Hoe langer hoe koeler de rook

Het voordeel van deze manier van roken is dat de rook direct in de longen wordt getrokken wat harde klappen oplevert. Oorspronkelijk werden ze vervaardigd uit aardewerk, klei, hout of steen, maar tegenwoordig kun je chilams in allerlei andere materialen kopen, waaronder ook glas. De lengte bepaald in hoeverre de rook wordt afgekoeld voor je het inhaleert. In onze uitgebreide online rookshop kun je ook glazen chillums kopen.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.