Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Lavalampen

Lavalampen, ruime keuze glitter- en sfeerlampen!

Een lavalamp, ook wel astrolamp genoemd, is een sfeerlamp die in het jaar 1963 is uitgevonden door de Engelse ingenieurEdward Craven Walker. Hij gebruikte hiervoor een glazen fles gevuld met olie en water die hij door een gloeilamp liet verhitten. Door de warmte en het verschil in gewicht tussen beide substanties ontstond het effect van stijgende en dalende bellen.

Bewegende olie bellen

Tegenwoordig wordt een lavalamp gemaakt van polaire mengsels vanpolyethyleenglycol met water en van apolaire mengsels bestaande uit paraffine (kaarsvet) en gechloreerde paraffine. Wanneer de lavalamp koud is, heeft het olie mengsel zich tot een harde klomp gevormd. Wanneer de lamp wordt aangezet wordt de gestolde klomp warm waardoor het vloeibaar wordt en uitzet totdat het een lager soortelijk gewicht krijgt als het water waar het zich in bevindt.

Unieke sfeermakers

Het gevolg van deze opwarming is dat er een bel van olie gaat opstijgen en boven in de fles terecht komt. Doordat deze bel bovenin weer afkoelt, zakt het weer langzaam naar beneden, waar de bel zich weer met de rest van de olie versmelt. Het mengsel wordt opnieuw verwarmd door de lamp onder de fles en het proces start weer opnieuw. Dit opstijgen en zakken van de bellen gaat eindeloos door totdat de lamp wordt uitgezet.

Trippy verlichting

Door de verschillende kleuren van de bewegende vloeistof ontstaat een unieke trippy of space-achtige sfeerverlichting waardoor iedere kamer wordt opgevrolijkt en zal veranderen in een gezellige ruimte om te verblijven. Niet vreemd dat lavalampen al vanaf de hippie periode razend populair zijn.

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.