Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Wietpollen

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gefeminiseerde en reguliere wietpollen kopen 

In onze Seedshop bestel je gefeminiseerde en reguliere wietpollen of cannabis stuifmeel van stabiele wietrassen!

Het loont altijd de moeite langs te komen in de Seedshop van Apollyon, want wij vernieuwen continu ons assortiment De laatste nieuwe aanvullingen op ons assortiment zijn zowel reguliere als gefeminiseerde wietpollen ofwel gefeminiseerd wietstuifmeel.

Wat zijn gefeminiseerde wietpollen?

Gefeminiseerde wiet pollen verkrijg je door vrouwelijke planten te beïnvloeden, waardoor ze mannelijke eigenschappen gaan vertonen, zoals het maken van pollen of stuifmeel.

De pollen van deze verder nog steeds vrouwelijke planten bevatten echter alleen vrouwelijke chromosomen. Dat betekent dat als je de pollen van deze planten gebruikt voor het bestuiven van andere vrouwelijke planten, je er zeker van kunt zijn dat alle zaden die hieruit voortkomen vrijwel alleen (98% of meer) vrouwelijke planten zullen voortbrengen.

Wat zijn de voordelen van gefeminiseerde wietpollen?

Dat er bijna alleen vrouwelijke planten groeien uit zaden die voortkomen uit gefeminiseerde pollen is een groot voordeel, aangezien je bij het kweken van cannabis vrijwel altijd alleen met onbevruchte, vrouwelijke planten wil werken. Die bevatten namelijk veel meer actieve ingrediënten als THC, CBD, andere cannabinoïden, terpenen en flavonoïden dan hun mannelijke tegenhangers.

Met reguliere zaadplanten zul je altijd een ongeveer gelijk gehalte aan mannelijke als vrouwelijke planten krijgen, die je bovendien je pas kunt herkennen na een zekere tijdsperiode van groei en bloei. Door met gefeminiseerde zaden te werken, spaar je al bij voorhand een hoop tijd uit.

Wietpollen of stuifmeel gebruik je om je eigen unieke wietrassen te creëren - Vind jij die ene, perfecte geschikte plant?

Doordat je zelf met deze techniek kunt experimenteren, komt er een potentieel enorm aantal nieuwe kruisingen bij, waarvan er statistisch gezien een hoop waarschijnlijk niet heel veel extra zullen opleveren, behalve natuurlijk variatie van smaak en effect, op zich al motivatie genoeg.

Maar je verhoogt met het gebruik van wietpollen wel de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een specifieke plant met een verhoogde productie van bepaalde terpenen, flavonoïden, CBD, THC of andere cannabinoïden.

Het experimenteren met diverse kruisingen wordt ook erg makkelijk op deze manier, zonder de noodzaak voor het kweken van mannelijke planten en het wachten op geslachtsbepaling. Door bijvoorbeeld de 'backcross'-methode toe te passen (ook wel als BX bekend, of in het nederlands 'terugkruisen') kun je zo vrij snel een stabiele F1 kruising van een specifieke plant met de gewenste eigenschappen maken.

Word jij de ontdekker van de laatste, nieuwe favoriete topsoort, of maak je die ene unieke plant met precies de perfecte eigenschappen voor jou?

Stuifmeel - Wietpollen - Hoe bewaar en gebruik je ze?

De pollen worden geleverd in een speciale verpakking die ze lang goed houdt. Hou de pollen daarom altijd zo lang mogelijk in hun originele verpakking en bewaar ze in de koelkast of in het vriesgedeelte van de koelkast (invriezen aanbevolen indien niet vrijwel meteen gebruikt na ontvangst).

Laat ze pas minuten voor gebruik even op kamertemperatuur komen. Hou er altijd rekening mee dat vocht de grootste boosdoener is bij het bewaren van de pollen!

Het aanbrengen van het stuifmeel kun je het beste doen met een licht, zacht waterverf schilderskwastje en de planten of toppen als het ware 'beschilderen' met stuifmeel. Probeer om er voor te zorgen dat alle stampers (ook wel pistils genoemd of de witte haartjes) zijn bedekt met stuifmeel, anders zullen er niet op alle mogelijke plekjes zaden worden gevormd.

Als je eigen zaadvoorziening je enige doel is, zou je ervoor kunnen kiezen om slechts 1 enkele plant of top te bevruchten. Om ongewenste kruisbestuiving met de rest van de planten te voorkomen, raden we dan wel aan om deze plant of top bij het bestuiven, en direct daarna, nog zo'n 4 dagen apart te houden van de andere planten. Tegen die tijd zijn de pollen aan de stampers (pistils) 'gelijmd' en is enige verdere kans op ongewenste kruisbestuiving verwaarloosbaar klein geworden.

Voor gedeeltelijke bestuiving buiten ofwel outdoors raden we aan om de bestoven toppen/planten voor 48 uur met bijvoorbeeld een papieren zak te bedekken om kruisbestuiving van de rest van de planten te voorkomen.

Wanneer aan te brengen - Beste tijd om te bestuiven

De beste resultaten worden bereikt door de planten te bestuiven wanneer ze rond 3,5 tot 4,5 week in hun bloeiperiode zijn. Na dan nog eens 3 tot 5 weken bloeiperiode zullen de zaden rijp zullen zijn. Zolang de zaden nog groen en te zacht zijn, zijn ze nog niet geschikt en zouden ze een onacceptabel laag ontkiemingspercentage hebben.

Gebruik geen PK bij de productie van zaad, dat maakt de zaadschillen harder en wat moeilijker te ontkiemen.

Na het oogsten - Hoe jouw zaden te verwerken

Zo gauw als de zaden niet meer groen en zacht zijn, kun je de bestoven plant of top oogsten om deze te laten drogen. Na 1 tot 2 weken van drogen rond kamertemperatuur of iets daaronder, kun je van de zaaddragende plant de top met de zaden scheiden en deze verzamelen.

Laat de zaden hierna in een kartonnen- of houten doos nog verder drogen gedurende nog eens 3 tot 4 weken, om er zeker van te zijn dat ze droog genoeg zijn. Indien juist geoogst, gedroogd, koel, droog en in het donker bewaard, kun je de zaden daarna voor nog zeker 5 jaar goed houden.

Eenvoudig kiezen en bestellen uit onze selectie

Wij hebben het je al makkelijk gemaakt te kiezen, door alvast een voorselectie te maken van populaire reguliere en gefeminiseerde wietpollen.

Wietpollen kopen bij Apollyon is daarom makkelijk, snel en discreet!

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.