Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Chillum Boom Shankar

Chillum Boom Shankar ~ Chillum van steen met een lengte van 16,5 cm en een gewicht van 140 gram. Voorzien van Ganesha, de god met een kop van een olifant.

 

Formaat: 16,5cm

Beschikbaarheid
Niet op voorraad
 € 6,95

Dit product is op dit moment niet leverbaar. Neem contact op voor meer informatie over de voorraad status of kijk voor gerelateerde producten.

Voor 16:00 besteld, vandaag nog verstuurd!
  • Leukste assortiment van de Benelux
  • Winkel in Rotterdam
  • Gratis verzending vanaf 49 euro, 100 euro buiten Nederland

Beschrijving

 

Chillum Boom Shankar 16,5cm ~ Stenen chillum van 16,5 cm lang, voorzien van een reliëf afbeelding van Ganesha, een godheid met een olifantenkop uit het Hindoeïsme. Op de achterzijde is het Ohm teken gekerfd, afkomstig uit het Sankriet en dat het goddelijke vertegenwoordigt.

 

Shiva rookt cannabis

Shankar is een andere naam die aan Shiva, een belangrijke godheid uit de Hindu religie, is gegeven. Deze bekende god leeft volgens de legende in het Himalaya gebergte waar hij zich te goed doet aan het roken van cannabis. Heilige mannen in India, de zogeheten sadhu's, vereren Shiva en gebruiken net als hun god wiet en hasj (charas), dat ze via een conisch gevormde chillum roken.  

Bom Shankar is tonen van respect

Wanneer de chilam wordt aangestoken, uit een sadhu zijn dank en respect naar de heilge Shiva toe en spreekt de zin: "Boom Shankar" of "Bom Shankar" uit. Tevens laat hij hiermee aan Lord Shiva weten dat de chillum gerookt gaat worden en dat andere sadhu's welkom zijn om mee te roken.

 

God met olifantenkop

Ganesha met de olifantenkop, die op deze chilam is afgebeeld, is de zoon van Shiva die verantwoordelijk is voor de onthoofding van zijn zoon omdat hij dacht dat hij een ongewenste indringer was. Om zijn vergissing goed te maken gaf hij zijn dienaren het bevel het hoofd te brengen van het eerste wezen dat ze onderweg zouden tegenkomen en dat bleek geen mens te zijn, maar een olifant. Shiva plaatste de kop op zijn zoon en wekte hem weer tot leven.

 

Ganesha helpt de juiste keuzes maken

Ganesha, die beschouwd wordt als de god van alle kennis en wijsheid, wordt aanbeden door aanhangers van het Hindoeïsme, vooral wanneer er nieuwe uitdagingen geplanned staan, zoals bijvoorbeeld een nieuwe baan of het kopen van een nieuwe woning. Keuzes waarbij ze Ganesha om raad en bijstand vragen.

 

Heilige charas

Om geheel in traditie te blijven hef je voor het aansteken deze prachtige chillum op en roep: "Boom Shankar" en wacht tot al je vrienden zullen aanschuiven om mee te genieten van je zeer heilige wiet of hasj. Dan kan het niet anders dan dat Shiva zijn zegen geeft voor een ultieme high.

 

Algemene informatie

  • Lengte: 16,5cm
  • Diameter Ø: 2,6cm
  • Gewicht: 140 gr.
  • Materiaal: Steen
  • Kleur: Bruin plus een oranje-rode kraal
  • Design: Ganesha

 

Gerelateerde producten

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chillum Boom Shankar
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.