Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Hop

Hop - Gedroogde Hopbellen - Rustgevend en Slaapopwekkend Hop  ~ Hop bloemen voor het bereiden van een ontspannend extract, tinctuur, bier of wijn.

 

Beschikbaarheid
Niet op voorraad
 € 4,95

Dit product is op dit moment niet leverbaar. Neem contact op voor meer informatie over de voorraad status of kijk voor gerelateerde producten.

Bestel voor 14:00 en ontvang dinsdag uw pakket!
  • Leukste assortiment van de Benelux
  • Winkel in Rotterdam
  • Gratis verzending vanaf 49 euro, 100 euro buiten Nederland

Beschrijving

 

Hop - Gedroogde Hopbellen - Rustgevend en Slaapopwekkende Hop Bloemen ~ Hop, die de Latijnse naam Humulus lupulus draagt, werd in het jaar 1753 door de Zweedse arts en plantkundige Linnaeus ingedeeld in dezelfde Cannabaceae familie als cannabisplanten, ook bekend als de hennepfamilie. Hop is een zeer bekend ingrediënt in bier en groeit in Nederland en België in het wild.

 

Heilzame hopplant voor een gezond lichaam

De heilzame hopplant, die beschouwd werd als een natuurlijke drank om het lichaam fit en gezond te houden, werd al sinds de 11de eeuw gebruikt voor de bereiding van bier. Het enigszins bitter smakende hop zit boordevol gunstige bestanddelen.

 

Zo bevat het gezonde bitterstoffen, polyfenolen, flavonoïden (waaronder quercitine en kaemferol), tannines, fenolzuren en terpenen (waaronder limoneen, fellandreen,pineen, humuleen, caryofylleen, linalol en geraniol). Tevens bevat het vitamines van de B-groep, mineralen, eiwitten, aminozuren en gammalinoleenzuur.

 

Begeerde hopbellen

Het meest nuttige onderdeel van de plant zijn de grote bloemkegels, die ook wel hopbellen of vruchtkegels worden genoemd. Deze hopbellen verschijnen vanaf de maand augustus aan de plant en staan bekend om de slaapopwekkende eigenschap waarover ze beschikken.

 

Hop heeft een gunstige invloed op de nachtrust

Vanwege deze slaapopwekkende eigenschap is hop een zeer geschikt kruid ter ondersteuning van een goede en natuurlijke nachtrust. Men dient er rekening mee te houden dat hopbellen die in het hoofdkussen worden gestopt tijdens de slaap, om de paar maanden vervangen moeten worden, aangezien ze, naarmate ze ouder worden, van aard veranderen en juist een stimulerend effect krijgen.

 

Afkomst van de naam Hop

Hop heeft zijn naam te danken aan het Angelsaksische woord hoppan, dat klimmen betekent en verwijst naar de klimmende groeiwijze van de plant. Van de Latijnse naam Humulus is men van mening dat deze afkomstig is van het woord humus, dat staat voor grond of aarde. Dit refereert naar de rijke voedingsbodem waarop hopplanten goed groeien.   Volgens anderen verwijst humus eerder naar de kruipende groeiwijze over de aarde wanneer de plant geen ondersteuning krijgt. De Latijnse naam Lupulus is afgeleid van het woord lupus, dat staat voor wolf, wijzend naar een omhoogklimmende wurgplant als een wolf die zijn prooi tracht te wurgen

 

Oorsprong van Humulus lupulus plant

Men is van mening dat het geslacht Humulus in China is ontstaan. Men vermoedt dat Humulus lupulus zich zo'n 6,38 miljoen jaar geleden, in het Mioceen, gescheiden heeft van de soort Humulus japonicus, die weer in andere soorten gesplitst is.   In de lange geschiedenis van hop is bekend dat Joden die in Babylon gevangen zaten, al gerstebier zouden hebben gedronken ter bescherming tegen lepra en Duitse monniken brouwden hopbier ter ondersteuning van een goede nachtrust.  

Hoe kun je hop gebruiken?

De hopbellen van de heilzame hopplant kunnen gebruikt worden voor de bereiding van een extract, tinctuur, zalf, kompressen, bier of thee. Hopbellen kunnen voor ontspanning aan het badwater worden toegevoegd of ter ondersteuning van een goede nachtrust in een zakje in het hoofdkussen gelegd worden. Ook kun je hopwijn maken door een paar bellen in wijn te laten trekken.  

Algemene informatie van het gezondheidskruid

  • Gedroogde hopbellen van Cibiday
  • Bevat een scala aan nuttige bestanddelen
  • Beroemd ingediënt van bier
  • Slaapopwekkende eigenschap
  • Rustgevende eigenschap
  • Beschikt over bitterstoffen en terpenen
 

Specificaties

Merknaam product
Cibiday

Gerelateerde producten

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hop
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.