Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Hennep Superfood

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hennep Voeding en Superfood

Hennep en marihuana worden vaak met elkaar verward, maar hennep is niet hetzelfde als marihuana. Beiden zijn weliswaar familie uit de Cannabis sativa, maar het verschil zit hem in het THC-gehalte.

Hennep maakt niet stoned

Hennep bevat minder dan 0,3% THC en wordt vooral gebruikt voor de industrie. Marihuana bevat een veel hoger THC gehalte waardoor de wiet psychoactieve eigenschappen krijgt. Van hennep word je dus niet stoned of high, maar wel is het supergezond voor je.

Hoogste percentage meervoudig onverzadigde vetzuren!

Hennepzaad en hennepzaadolie zijn een rijke bron van omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren in precies de juiste verhoudingen waardoor ze voor een optimale opname door het lichaam zorgen. Hennepzaadolie heeft het hoogste percentage van meervoudig onverzadigde vetzuren (81%) van vrijwel elk soort zaad ter wereld.Bovendien is hennepzaad debouwstof voor je gelukshormoon!

Volwaardig voedingsmiddel

Hennepzaad is één van de volwaardigste voedingmiddelen die er op aarde te vinden is en staat gelijk aan de waarde voor ons lichaam dat vlees of vis heeft. Het zorgt voor een optimale conditie van je lichaam en het bevordert de opname van het gelukshormoon serotonine. Hennepzaad is bovendien een uitstekende aanvulling voor je voeding als je vegetariër of veganist bent.

Beste alternatief voor soja

Hennepzaad bevat naast grote hoeveelheden gezonde vetten, protene en koolhydraten, ook een groot aantal vitamines en mineralen, waaronder fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium en de vitamines E, C, B1, B2, B3 en B6.Ook voor sporters is hennepzaad dus een perfecte basis voor de voeding en het voorziet je lichaam van voldoende eiwitten. Tevens is hennepzaad het beste alternatief voor soja.
Extra informatie vind je onderaan deze pagina!

Ook geschikt voor kinderen en dieren

De hennep waar hennepzaden en hennepzaadolie uit geproduceerd worden heeft een THC gehalte van minder dan 0,3% en heeft in tegenstelling tot marihuana, medicinale wietolie en hasjolie geen psychoactief effect waardoor het dus zonder problemen kan worden gebruikt, zelfs door kinderen en dieren.

Hennep: een oeroude medicinale plant

Hennep, dat n van de oudste medicinale planten ter wereld is, bevat een groot aantal heilzame eigenschappen waardoor hennep al meer dan 10.000 jaar gebruikt wordt door vele culturen verspreid over de hele wereld.
De hennep waar hennepzaden en hennepzaadolie uit geproduceerd worden heeft een THC gehalte van minder dan 0,3% en heeft in tegenstelling tot marihuana, wietolie en hasjolie geen psychoactief effect waardoor het dus zonder problemen kan worden gebruikt, zelfs door kinderen en dieren.

Rijke bron van eiwitten

Na sojabonen is hennepzaad de rijkste bron van eiwitten, maar in tegenstelling tot soja is hennepzaad juist veel beter verteerbaar. Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen die onmisbaar zijn bij o.a. onze spieropbouw, ons uithoudingsvermogen en om onze bloedsuikerspiegel in de juiste balans te houden.
De kwaliteit van dierlijke eiwitten is flink aan het dalen door de kunstmest en de eenzijdige en slechte voeding die de dieren krijgen. Ook worden er hormonen aan de voeding toegevoegd wat de kwaliteit van het vlees geen goed doet. Wij krijgen dit weer in ons lichaam na het eten van vlees.
Ook voor sporters die een eiwitrijk dieet nodig hebben om hun spieren en uithoudingsvermogen te kunnen opbouwen is hennepzaad een uitstekende voedingsbron.

Bevat alle 8 essentile aminozuren

Een ander belangrijk punt is dat hennepzaad alle 8 essentile aminozuren bevat die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Deze aminozuren zijn een belangrijke basis voor andere stoffen die een prominente rol spelen in je stofwisseling. Hieronder valt ook het gelukshormoon serotonine. Hennepzaden zijn dus ook een uitstekende aanvulling op je voeding bij depressiviteit.

Gezonde onverzadigde vetzuren en GLA

Hennepzaad en hennepzaadolie bevatten omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren die precies in de juiste verhouding aanwezig zijn voor opname van het lichaam. Daarnaast bevat het een ander belangrijk vetzuur, gamma-linoleenzuur (GLA) genaamd.
GLA is erg zeldzaam en komt onder andere voor in moedermelk. Dit gamma-linoleenzuur staat bekend om de hormoonregulerende werking, dat het dus zeer geschikt maakt voor vrouwen van middelbare leeftijd.

Voedsel voor ons brein

Ook werken hennepzaad en hennepzaadolie ontstekingsremmend. Bovendien houden onverzadigde vetzuren je gewrichten, je hart- en bloedvaten, je huid en je geheugen in een uitstekende conditie. Omega 3 wordt niet voor niets het voedsel voor ons brein genoemd.

Rijkdom aan vitamines en mineralen

Hennepzaad en hennepzaadolie zijn net als andere superfoods erg rijk aan allerlei vitamines en mineralen zoals fosfor, calcium, kalium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium, vitamine E, C en de B vitamines B1, B2, B3 en B6.
Vooral de B-vitamines zijn essentieel voor je energiehuishouding. Om je fitter en energierijker te voelen heb je vooral de B-vitamines in de juiste verhoudingen nodig. Hennepzaad en hennepzaadolie zijn hier dus prima geschikt voor. Ook bevatten hennepzaad en hennepzaadolie vitamine E, dat belangrijk is voor een goede hersenfunctie. Hennepzaad is bij wijze van spreken een wondermiddel voor je huid!

Veel anti-oxidanten en enzymen

Naast de vele gezonde en essentiële vetzuren, vitamines en mineralen bevat hennepzaad ook nog eens een grote hoeveelheid anti-oxidanten en enzymen waaronder lecithine. Lecithine is erg belangrijk voor een goed werkende lever, waardoor de natuurlijke ontgiftiging van het lichaam in gang wordt gezet.
Hennepzaad is tevens rijk aan alfa, bta en gamma globuline, zeer nuttige stoffen die de lever zelf ook aanmaakt en die een rol spelen bij zowel een gezonde leverfunctie als het bestrijden van infecties.

Superfood

Naast hennep voedsel biedt Headshop en Smartshop Apollyon ook ander superfood aan, waaronder de uiterst gezonde goji bessen. Goji bessen, ook wel wolfsbessen genoemd, behoren tot de meest voedzame vruchten in de wereld.
De kleur van goji bessen is oranje tot dieprode en ze zijn kwa grootte te vergelijken met rozijnen. In goji bessen zitten 18 soorten aminozuren en zijn alle 8 essentile aminozuren aanwezig, zoals de bekende tryptofaan. Ook bevat de goji bes 21 mineralen en sporenelementen zoals ijzer (11mg per 100gram) zink, koper, calcium, germanium, selenium en fosfor.

Gojibessen zijn gezond

Goji bessen zijn na camu camu bessen de rijkste bron van vitamine C, maar liefst 500 keer meer bij hetzelfde gewicht dan een sinaasappel! Goji bessen zijn tevens de rijkste bron van beta-carroteen. Bovendien bevatten goji bessen veel vitaminen zoals vitamine B1, B2, B6 en vitamine E.
Goji bessen zitten bovendien vol met essentiële vetzuren en bevat daarnaast ook polysaccharide.

Ouder worden met gojibessen: traditionele toepassingen

In Azie worden goji bessen al eeuwenlang traditioneel genuttigd om de vitaliteit, kracht, seksuele prestatie, en het leven te verbeteren en te verlengen. De boer Li Qing Yuen, die volgens de legende 252 jaar geworden is, at elke dag goji bessen.
Je kunt goji bessen als snack tussendoor eten, zoals bijvoorbeeld ook rozijnen als snack worden gegeten. Ook kunnen goji bessen in smoothies gemengd worden. Voor een optimale gezondheid kun je het beste een eetlepel per dag eten.
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.