Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Armanca Hennep - Hennepras uit Roemenië - Tweehuizige Hennepsoort

Armanca hennep is een hennepsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Roemenië. Dit Roemeense hennepras, dat net als alle overige Europese variëteiten die op de officiële Rassenlijst voor Landbouwgewassen vermeld staan, EU-gecertificeerd en kan hierdoor volledig legaal geteeld worden.

Dioecious hennepras

Armanca hennep staat bekend als een tweehuizige soort, ook wel dioecious genoemd, en zal dus zowel mannelijke als vrouwelijke planten ontwikkelen. Als de tijd rijp is verschijnen er op de mannelijke Armanca hennepplanten bloemen met meeldraden die stuifmeel gaan verspreiden. Het stuifmeel komt op de bloemen met stampers van de vrouwelijke Armanca hennepplanten terecht waardoor ze bevrucht worden en zaden gaan ontwikkelen.

In tegenstelling tot Armanca hennep, zijn de meeste henneprassen die voor industriële doeleinden bestemd zijn, niet tweehuizig, maar eenhuizig. Eenhuizig, of ook wel monoecious genoemd, wil zeggen dat er geen aparte mannelijke en vrouwelijke hennepplanten worden gevormd, maar dat er een enkele plant gevormd wordt, waarop zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen verschijnen.

Algemene informatie Armanca hennep

  • Hennepras: Armanca
  • Plantengeslacht: Cannabis sativa L.
  • Land van oorsprong: Roemenië
  • Gecertificeerde hennep cultivar
  • Tweehuizig hennepras (dioecious)
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.