Kratom

9 producten

12 24 36

9 producten

12 24 36

Kratom - Mitragyna Speciosa

Kratom (Mitragyna Speciosa Korthals) is een entheogene plant met veel verschillende gebruiksmogelijkheden. De laatste tijd is het recreatieve gebruik van kratom vanwege de euforischewerking wereldwijd steeds populairder geworden.
Traditioneel werd kratom echter alleen gebruikt in Thailand en in sommige delen van Maleisië. Naast kratom (of krathom) is het ook bekend onder de namen ithang, kakuam, thom, ketum of biak.

Kratom heeft een sterk effect op je humeur en je energie. Het gevoel wordt omgeschreven als gelukkig, sterk en actief, met een kalme geest en een sterke wil tot werken. De effecten zijn na 5 tot 10 minuten voelbaar en kunnen enkele uren duren.

Kratom als opiumvervanger

Kratom bevat een aantal actieve stoffen, zogenaamde alkaloden, waarvan mitragynine vermoedelijk de belangrijkste effecten veroorzaakt. Mitragynine is een opiaat-agonist, wat betekent dat het een effect heeft op de opiaat-receptoren in je hersenen. Deze receptoren beïnvloeden je onder andere je humeur. Mitragynine bindt zich aan deze receptoren, beïnvloedt je humeur en geeft een euforisch gevoel, net als opiaten zoals heroïne en opium.

Het grote verschil tussen kratom en opiaten is dat mitragynine vooral de zogenaamde delta-receptoren in de hersenen stimuleert, terwijl opiaten zich binden aan de mu-receptoren. In hogere doses stimuleert mitragynine steeds meer ook de mu-receptoren. Dit is waarschijnlijk de reden dat kratom in lage dosis een stimulerend effect heeft en in hogere dosis een narcotisch effect, en dat het niet (sterk) verslavend is.

Verantwoord gebruik van kratom

Net zoals alle producten die te koop zijn in de smartshop van Apollyon, is verantwoord gebruik bij kratom ook heel belangrijk. Gebruik het om ervan te genieten, niet om problemen op te lossen. Gebruik het met mate, dus niet te vaak en niet in hoge doses en met gezond verstand. 

Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.