Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Sint Janskruid

Sint Janskruid - Biologisch Gezondheidskruid - 50 gr. ~ Sint Janskruid bevordert een goede gemoedstoestand en verbetert de stemming. Veel gebruikt kruid voor op donkere dagen en in tijden van spanning en stress. 100% Biologisch!

Beschikbaarheid
Direct leverbaar
 € 3,25
Bestel in onze beveiligde betaalomgeving
Voor 16:00 besteld, vandaag nog verstuurd!
 • Leukste assortiment van de Benelux
 • Winkel in Rotterdam
 • Gratis verzending vanaf 49 euro, 100 euro buiten Nederland

Beschrijving

 

Sint Janskruid - Biologisch Gezondheidskruid - 50 gr. ~ Sint-Janskruid, of in het Latijns Hypericum perforatum, is een gezondheidskruid die tot de hertshooifamilie wordt gerekend. Van alle kruiden die er in onze medicijnkastjes te vinden zijn, is St. Janskruid verreweg het meest populaire kruid in de Europese cultuur. Het stimuleert een goede gemoedsrust en verhoogt de stemming.

 

Hooggewaardeerd gezondheidskruid

Sint-Janskruid is al eeuwenlang een hooggewaardeerd gezondheidskruid. De Grieken en Romeinen gebruikten St. Janskruid om de weerstand in de blaas te verhogen, om gal en urine af te drijven en als verzachting voor de huid. De lijfarts van Nero probeerde met het kruid tevergeefs de keizer van demonen te verlossen.   Ook in de Middeleeuwen was het kruid erg begeerd en werd het toegepast als preparaat tegen alledaagse mentale en fysieke problemen. Doordat de plant het krachtigst is rond de midzomer, wanneer de dagen het langst zijn, werd Sint Janskruid vooral toegepast in de winter, wanneer er weinig zon en licht was.

 

Sint Janskruid op donkere dagen en in tijden van spanning en stress

Ook vandaag de dag wordt Sint Janskruid vanwege het opbeurende en euforische effect vaak toegepast op donkere dagen dat je je wat somber, neeslachtig of zwaarmoedig voelt. Ook wordt het kruid veelvuldig toegepast in tijden van spanning en stress. Het zorgt voor een evenwichtig gevoel in stresssituaties en geeft zwakke zenuwen een weldadige rust.

 

Bescherming tegen boze geesten en sombere gedachten

Het Latijnse woord Hypericum is afgeleid van de Griekse woorden hyper, wat boven of machtiger betekent en eikon, wat staat voor geestesverschijning. Vroeger dachten de mensen namelijk dat het kruid magische krachten had en dat het bescherming bood tegen demonische bezetenheid. Hierdoor hingen ze vaak een bosje Sint Janskruid boven de deur om kwade geesten te kunnen verdrijven.   De volksnamen Jaagt-den duivel, Duvelsjacht en Heksenkruid zijn dan ook afgeleid van het ophangen van het kruid boven huis- en staldeuren om kwade geesten weg te jagen. Ook werd St Janskruid opgehangen om sombere gedachten te af te weren.

 

Oliekliertjes in het blad lijken doorboord

Het Latijnse woord Perforatum staat voor doorboord en verwijst naar de vele doorschijnende oliekliertjes die aan de rand van het blad van de heilzame plant zitten. Wanneer je het blad tegen het licht in houdt, dan lijkt het net of de olieklietjes zijn doorboord, alsof het allemaal geperforeerde gaatjes zijn.

 

Oorsprong van de naam St. janskruid

De oorsprong van de volksnaam Sint-Janskruid ligt iets complexer. De naam is waarschijnlijk te danken aan het feit dat het kruid in volle bloei staat op de geboortedag van Johannes de Doper, ook wel Sint-Jan genoemd en omdat het verschijnen van de rode vlekken op de kroonbladeren samenvalt met de dag dat Johannes de Doper onthoofd werd.

 

Botanische informatie Hypericum perforatum

De heilzame plant groeit van nature in heel Europa en de Verenigde Staten. De plant houdt van veel zon en bloeit in de zomermaanden rijkelijk met gele bloemetjes die elk vijf bloemblaadjes hebben met zwarte stippeljes en lijnen. St Janskruid kan enkele meters hoog worden.

 

Fytochemische details

De bloemen en bladeren van St. Janskruid zijn een rijke bron van opbeurende bestanddelen waaronder naftodiantronen, floroglucinolde-rivaten, flavonoïden, fenylpropanen, proanthocyanidinen en aminozuren. De voornaamste ingrediënten, die op basis van methanol worden gescheiden, zijn naftodiantronen en floroglucinolderivaten.

 

Rustgevend en ontspannend kruid

Door het opbeurende effect is Sint Janskruid een begeerd gezondheidskruid voor op sombere dagen! Bovendien heeft het een rustgevend en ontspannend effect waardoor het zeer geschikt is in tijden van spanning en stress.

 

Gebruiksinstructies

Sint Janskruid kan gebruikt worden in de vorm van een thee. Laat 1 theelepel kruid in een kop kokend water voor 10 tot 15 minuten trekken. De gebruikelijke dosering bedraagt 3x daags 300 mg. Je kunt in onze online kruidenwinkel St. Janskruid kopen per verpakking van 50 gram.

 

Waarschuwing omtrent het gebruik van Sint-Janskruid

Gebruik St-Janskruid niet in combinatie met MAO-remmende antidepressiva en stimulerende middelen. Er kan overgevoeligheid voor zonlicht ontstaan (fotosensitiviteit). Andere bijwerkingen zijn gewoonlijk vrij mild, zoals spijsverteringsklachten, hoofdpijn of rusteloosheid.   Het gebruik van Sint-Janskruid tijdens de zwangerschap wordt afgeraden omdat er nog onvoldoende onderzoek is verricht naar de veiligheid van het kruid voor het ongeboren kind. Gebruik het kruid ook niet in combinatie met andere medicijnen tenzij je dit met je arts besproken hebt.

 

Geschikte combinaties met St. Janskruid

St. Janskruid kan prima gecombineerd worden met de onderstaande kruiden en specerijen:
 • Citroenmelisse
 • Venkel
 • Venkel Poeder
 • Kamille
 • Lavendel
 • Korenbloem
 • Oregano Poeder
 • Pepermunt

 

Algemene specificaties

 • Inhoud: 50 gram
 • 100% Biologisch gezondheidskruid
 • Voor een goede combinatie met CBD olie producten
 • Zonder toevoegingen
 • Geschikt voor in een vaporizer (verdamper)
 • Verdampingstemperatuur: 302°F / 150°C
 

Specificaties

Merknaam product
Cibiday

Gerelateerde producten

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Sint Janskruid
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.