Om de website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Ik ben 18+ Ik ben nog geen 18 jaar.

Lavendel

Lavendel - 100% Biologisch Kruid - Lavendelbloesem - 35gr. ~ Heerlijk geurend en volledig biologisch gezondheidskruid met rustgevend en reinigend effect.

 

Beschikbaarheid
Direct leverbaar
 € 3,95
Bestel in onze beveiligde betaalomgeving
Bestel voor 14:00 en ontvang uw pakket dinsdag!
 • Leukste assortiment van de Benelux
 • Winkel in Rotterdam
 • Gratis verzending vanaf 49 euro, 100 euro buiten Nederland

Beschrijving

 

Lavendel - 100% Biologisch Kruid - Lavendelbloesem - 35gr. ~Lavendel, die de Latijnse naam Lavandula angustifolia draagt, staat bekend om de zoet, pittig geurende aroma. Het gezonde kruid met de sterk uitnodigende geur werd al door de oude Romeinen gewaardeerd, die het als krachtige geurstof in baden gebruikten. Hieraan heeft lavendel ook haar naam te danken, die is afgeleid van het Latijnse woord lavare, wat wassen betekent.

 

Vanwege de sterke aroma al eeuwenlang een begeerd kuid

Niet alleen de oude Romeinen wisten lavendel te waarderen, ook de oude Egyptenaren en Turken maakten dankbaar gebruik van het het heilzame plantje met de welriekende paars, blauwe bloemetjes. Toen de mediterrane plant in Europa werd gepresenteerd, werd het vooral veel in kloosters en kerken toegepast. Men was namelijk van mening dat lavendel magische krachten had om kwade geesten en ziekteverwekkers te verdrijven.   Het krachtig ruikende kruid werd veelvuldig gebruikt in parfums, geurzakjes, zeepjes en andere lichaamsverzorgende producten. In de Middeleeuwen werd het kruid veelvuldig gebruikt door vroedvrouwen, die lavendel rond het kraambed verbrandden en hiermee trachtten om de kans op zwangerschapsongemakken te verdrijven. Ook strooiden ze wat lavendelbloesem in zitbaden, als verzachting voor vrouwen die net bevallen waren.

 

Veelvuldig gebruikt voor het geuren van baden

Door de eeuwen heen is lavendel vooral gebruikt om baden mee te laten geuren. Oude kruidenboeken beschrijven daarnaast het gebruik van lavendel ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten, voor de versterkende invloed op de maag, voor de verzachtende invloed op het hoofd en als gorgeldrank voor de keel.   Ook op mentaal vlak speelde het geurende gezondheidskruid een grote rol. Zo werd het toegepast ter bevordering van een goede en gezonde nachtrust en bij innerlijke onrust. Daarnaast werd het gebruikt als zuiverend, reinigend en rustgevend middel

 

Nuttige bestanddelen in lavendel

Lavendel bevat een groot aantal nuttige bestanddelen en kan wel 1,5% vluchtige oliën bevatten waarin een grote diversiteit aan tannines, terpenen en cumarinen aanwezig is, waarin vooral linalol (alcohol) en linalylacetaat (ester) aanwezig zijn. Verder bevat het de terpenen pineen, campheen, limoneen, caryofylleen, borneol, geraniol, eucalytol en lavandulol.   Naast terpenen, cumarinen, alcohol en esters, bevat lavendel tevens bitterstoffen, fenolzuren, zoals rozemarijnzuur, en flavonoïden, waaronder luteoline. Moderne onderzoeken bevestigen een groot deel van de traditionele toepassingen van lavendel, waaronder de rustgevende eigenschappen.

 

Rustgevend gezondheidskruid

Dierproeven in laboratoria hebben aangetoond dat de in lavendel aanwezige bestanddelen, zoals linalyl-acetaten, linalool en lavendalol, een rustgevend effect hebben. Verder helpt lavendel tegen functionele buikklachten. Bovendien kan de veelzijdige plant ook van nut zijn bij het stimuleren van de spijsvertering, zoals bijvoorbeeld een winderig gevoel of een slechte adem. 

 

Het gebruik van lavendel

De volledig biologische lavendelbloesem van Cibiday kan worden toegepast als een rustgevende thee en heeft een gunstige invloed op de innerlijke rust. Ook heeft het een verzachtende invloed op het hoofd en een positieve invloed op het humeur. Gebruik 2 theelepels gedroogde lavendel in een kopje kokend water.   Om de nachtrust te bevorderen kun je een zakje met geurende lavendelbloemen in je kussen stoppen waarna er tijdens de slaap allerlei nuttige terpenen vrijkomen. Zeker bij kinderen is dit een veeltoegepaste methode. Daarnaast wordt lavendel vaak verwerkt als luctverfrisser in potpourri.   Tevens kun je het heilzame plantje gebruiken als aromatherapie in een verdamper, een zogeheten vaporizer, die over een nauwkeurig instelbare temperatuurregelaar beschikt. Door de warmte worden diverse aromatische stoffen vrijgelaten die een rustegevend en verlichtend effect hebben op de gemoedstoestand. De beste verdampingstemperatuur van lavendel bedraagt 266°F / 130°C.

 

Lavendel combinaties

Lavendel kan uitstekend gecombineerd worden met:  

 • Kamille
 • Pepermunt
 • Rozenbottel
 • Citroenmelisse
 • CBD olie

 

Specificaties

 • Lavendelbloesem van Cibiday
 • Inhoud: 35 gram
 • 100% Biologisch
 • Zonder toevoegingen
 • Natuurlijk rustgever
 • Veelvuldig toegepast als natuurlijke geurstof
 • Ideale vedampingstemperatuur: 266°F / 130°C

 

Specificaties

Merknaam product
Cibiday

Gerelateerde producten

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lavendel
Uw waardering
Copyright © 2016 Magento. All rights reserved.