Grinder kopen

Wat is een grinder? Een grinder, crusher of kruimelaar is een versnipperaar voor wiettoppen en kruiden die onmisbaar als je van plan bent een lekker jointje op te steken, of een lekkere hijs van je bong te nemen! Je zult namelijk eerst je wiettoppen moeten in kleine stukjes moeten breken, zodat ze snel en volledig kunnen opbranden. Op deze manier ontstaat er geen verlies van je kostbare rookwaar! Je kunt het met de hand proberen, maar dit duurt veel te lang en het resultaat is bovendien niet consistent. Met een wiet grinder of kruimelaar los je beide problemen in één klap op!

Daarom zie je ze ook altijd in de Coffeeshops: de kleine, felgekleurde acryl grinders of crushers waarmee je wiet tot kleine stukjes vermaalt. Kleine stukjes die vervolgens makkelijker te roken zijn, die je in een vaporizer kunt gebruiken, of waar je zelfs mee kunt koken.

Hoe maak je een grinder schoon?

Het is belangrijk je grinder regelmatig schoon te maken, omdat deze na een tijdje onder de plakkerige plantenresten komt te zitten, waardoor het malen steeds stroever en minder effectief verloopt. Hoe maak je nu een grinder schoon? Houd allereerst rekening met het materiaal waar je kruimelaar van is gemaakt.

Zo reinig je acryl en aluminium grinders het beste met een zacht borsteltje en water of een zuurvrij schoonmaakmiddel. Niet schuren, want dat levert bij acryl krassen op en bij aluminium verwijder je het beschermlaagje. Hout kun je het liefst droog schoonborstelen, zodat de metalen pinnen in de maalkamer niet gaan roesten en het hout niet rot.

Zo maak je een keuze uit de verschillende typen grinders die er zijn 

Een grinder bestellen die bij je past, hoe doe je dat? Crushers zijn er in verschillende materialen, uitvoeringen zoals tweedelig of vierdelig en uiteenlopende groottes. Belangrijk, want aan de hand van deze kenmerken en de omstandigheden waaronder je van plan bent je grinder te gebruiken, kies je uiteindelijk welke grinder je kunt kopen!

Kleine, tweedelige grinders en kaartgrinders zijn handig om mee te nemen

Doorgaans hebben kleine grinders een diameter van minder dan 50 mm en zijn de tweedelige versies zelden hoger dan 25 mm. Dit maakt deze tweedelige, compacte versies handig om mee te nemen, aangezien ze makkelijk in een jaszak of klein houten doosje met rookattributen passen. Je hebt verder ook nog de keuze uit metaal of acryl. Tot slot zijn er nog metalen kaartgrinders in het formaat van een bankpas, die je ook tussen je bankpassen kunt bewaren en die werken als een raspje: rasp een stukje wiettop over de gaatjes in het kaartje vang de versnipperde toppen op voor gebruik.

Kies je een kruimelaar van hout, metaal of acryl? 

Welk materiaal je uiteindelijk kiest, is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Echter zijn metalen grinders zowel steviger als duurzamer en gaan ze langst mee, terwijl de tanden ook scherp blijven. Bovendien zijn ze vrijwel altijd van aluminium gemaakt, waardoor ze heel licht in gewicht zijn. Handig voor op reis!

Houten grinders zijn bij uitstek een natuurproduct met een mooie afwerking en hebben bij juist onderhoud ook een lange levensduur, maar gebruiken metalen pinnen om te versnipperen, wat een iets ander resultaat geeft. Het blijft een persoonlijke keuze en wij hebben veel klanten die erg blij zijn met hun mooi verniste houten kruimelaars!  

Acryl Grinders zijn licht, goedkoop, maar slijten en breken sneller. Handig om mee te nemen in situaties waarin je het niet erg vindt om een risico te lopen je grinder kwijt te raken. Het is handig om naast je vaste grinder voor in huis ook een klein, goedkoop acryl exemplaar te hebben voor dit soort situaties.

Natuurlijk heeft Rookshop Apollyon deze kleine, betaalbare, functionele grindertjes ook in het assortiment en kun je ze eenvoudig bestellen. Ze doen immers redelijk goed wat ze moeten doen en ze zijn heel betaalbaar. 

Wat zijn tweedelige en vierdelige crushers?

Van alle modellen zijn de tweedelige grinders het eenvoudigst. Deze crushers bestaan uit een maalkamer met daarop een magnetisch deksel, waarin de wiettoppen worden versnipperd. Bovendien zijn ze zoals gezegd ook het meest compact van alle uitvoeringen, dus handig om mee te reizen.  

Maar als je weet dat vermalen cannabis ook fijne THC-rijke kristallen bevat, die je eigenlijk wil scheiden van de rest van het plantmateriaal om later te kunnen toevoegen, dan kijk je zeker verder naar de vierdelige modellen! Vierdelige grinders zijn namelijk bij uitstek geschikt om thuis in alle rust je wiet mee te vermalen en hebben een fijnmazig zeefje om de THC-rijke trichomen van de versnipperde wiettoppen te scheiden, waarna deze zogenaamde pollen of kief in de onderste kamer onder het zeefje worden opgevangen. Dit zijn dan ook de modellen die het mooist zijn uitgevoerd en zelfs een ware lust om naar te kijken. Grinders die dus gerust gezien mogen worden!

Als je bovendien ook nog van hoge kwaliteit en design houdt, terwijl de speciale momentjes waarop je van je zorgvuldig gekozen cannabis geniet voor jou heel speciaal zijn, dan loont het zeker de moeite verder te kijken en je te verdiepen in onze uitgebreide collectie kruimelaars! 

Goede wijn drink je uit een mooi en speciaal glas, goede wiet vermaal je in een professionele, mooie en stijlvolle grinder

Grinders heb je overigens in verschillende mooie uitvoeringen, modellen en merken. Neem bijvoorbeeld de professionele design-crunchers van topmerken zoals Black Leaf en de Thorinder serie van After Grow, die bestaan uit vier onderdelen of meer en die er bovendien zo mooi en strak uit zien, dat je ze eigenlijk altijd op de tafel wil laten staan als bijpassend designstuk voor je interieur. Zo kun je er van blijven genieten, ook wanneer je de grinder niet gebruikt.

En zeg eerlijk wat is er nu mooier dan een goed werkende, duurzame, mooie design-grinder waarmee je je eigen speciale momenten stijlvol inluidt? Een leuke grinder kopen doe je dan ook in de Rookshop van Apollyon! Wij hebben ze allemaal.