Verschillende typen grinders

Iedere grinder heeft als doel om je wiet, kruiden of hasj tot een gebruiksklare, fijne substantie te malen. Voor de echte wiet connaisseur is een goede grinder onmisbaar. Er zijn verschillende typen grinders. Welke grinder perfect voor je is, hangt helemaal af van wat je prettig vindt grinden. De afgelopen jaren is de markt voor grinders steeds groter en diverser geworden. Kies tussen een basis model met twee onderdelen of voor een high tech elektrische grinder die altijd met slechts één druk op de knop de perfecte substantie maalt.

De klassieke tweedelige grinder

De meest bekende grinder van de verschillende typen grinders is de klassieke tweedelige grinder. Dit type grinder heeft een boven en onder compartiment met spijlen ertussen. Je grindt je toppen, kruiden of hasj door de verschillende onderdelen tegen elkaar te draaien. Als je voelt dat de onderdelen soepel over elkaar glijden check je of je toppen inderdaad de juiste fijnheid hebben. Dit basic model is voor iedereen die een praktisch apparaat wil, die enkel doet wat een grinder hoort te doen: de toppen tot een egale, fijne massa malen.

Meerdelige grinders

Met dit basismodel gingen een boel creatievelingen aan de haal om het design efficiënter en makkelijker te maken. Wat eruit kwam waren verschillende typen grinders, waaronder een serie aan meerdelige grinders, die gretig gekocht worden door de cannabisgebruikers die willen genieten wat net een beetje extra comfort en gemak. Je hebt tegenwoordig driedelige grinders, vierdelige grinders en soms zelfs vijfdelige grinders.

Driedelige grinders

Driedelige grinders hebben drie onderdelen die je van elkaar kunt afschroeven. Je hebt, net als bij de tweedelige grinder, twee compartimenten die over elkaar heen draaien als je de toppen, kruiden of hasj maalt. Maar bij een driedelige grinder heb je hiernaast nog een extra compartiment om de gemalen toppen in op te vangen. Dit is makkelijk, want je hoeft nu niet de gemalen toppen tussen de spijltjes uit te plukken. Je kunt het bakje los schroeven en de wiet gelijk in je joint schuiven, in je bong stoppen of in de vermaler doen. Een driedelige grinder heeft nog geen onderdeel om je kief mee op te vangen.

Vierdelige grinders

Van de verschillende typen grinders heeft een vierdelige grinder dit wel. Nu heb je niet alleen een opvangbakje voor je gemalen toppen, maar ook een zeefje waardoor je kief opvangt. Kief zijn de ijzige THC houdende kristal trichomen die in cannabis voorkomen. Het voordeel van een zeefje om kief op te vangen, is dat je er optimaal gebruik van kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een joint maken met gemalen toppen, en een extra beetje kief uit je grinder halen voor een extra THC boost. In een grinder zonder opvangsysteem voor kief komen de trichomen ook vrij, maar het is lastiger om ze op te vangen. Met een vierdelige grinder wordt het opvangen van kief een eitje.

Elektrische grinders

Wil je af van de handmatige grinders en wil je investeren in een efficiënt, betrouwbaar apparaat om je toppen, kruiden of hasj mee te grinden? Dan kun je overwegen om een elektrische grinder te kopen. Deze grinders zijn iets duurder dan handmatige grinders, maar leveren een consistente kwaliteit gemaalde toppen iedere keer als je op de knop drukt. Een elektrische grinder ziet er ook totaal anders uit dan een handmatige grinder. De vorm van een elektrische grinder lijkt een beetje op die van een staafmixer. Doe je toppen, kruiden of hasj in het maal onderdeel. Sluit hem goed af en druk op de knop. Binnen een ommezwaai is je cannabis klaar voor gebruik.

Kaart grinders

Ooit van kaart grinders gehoord? Tussen de verschillende typen grinders valt dit type extra op. Kaart grinders hebben een geheel ander mechanisme dan een klassieke grinder of een elektrische grinder. In principe werkt een kaart grinder hetzelfde als een kaas of groenterasp. De kaart heeft vlijmscherpe messen aan de zijkant. Nu kun je jouw toppen, net zoals je met kaas of groenten zou doen, tegen de mesjes aanwrijven. Hierdoor snijdt je de toppen fijn. De kaart grinder is handig om mee te nemen, omdat je hem makkelijk in je portemonnee kunt doen. Over het algemeen kopen de echte cannabis enthousiasten toch liever een reguliere grinder. Dit komt omdat de kwaliteit van de gemalen toppen een stuk minder consistent is bij de kaart grinder. Ook is er geen mogelijkheid om je kief op te vangen.

Kies uit een groot aanbod aan verschillende grinders bij Apollyon

We bieden in ons assortiment allerlei verschillende typen grinders aan voor verschillende cannabis enthousiastelingen. Zo hebben we de perfecte grinder voor iedereen met een beperkt budget, maar bieden we ook grinders aan voor degenen die iets meer te besteden hebben. Wil je advies? Je kunt ons telefonisch al je vragen stellen op 010 486 66 05. Ook ben je van harte welkom in onze winkel aan de Dortschestraatweg 434a in Rotterdam.