Veel gebruikte grinders in 2021

Het afgelopen jaar stond voor veel mensen nog steeds in het teken van de Covid-19-maatregelen. Ondanks dat we weer naar buiten mochten, was thuis blijven nog steeds het motto. Zeker in de wintermaanden. Gelukkig kon wiet, voor de liefhebbers ervan, hulp bieden om het hoofd koel houden met een jointje op zijn tijd. Des te belangrijker dat je rookervaring optimaal is! Fijn en consistent gekruimelde wiet is onmisbaar als je de perfecte joint wil draaien. Hiervoor wil je natuurlijk de beste grinder hebben. Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Apollyon heeft de veel gebruikte grinders 2021 op een rijtje gezet.

1. Aerospaced grinders

Een aerospaced grinder is gebouwd om levenslang mee te gaan. Je betaalt er iets meer voor dan voor een reguliere grinder. Maar je bent dan wel gegarandeerd van een topkwaliteit aluminium grinder die je wiet tot een consistente fijne substantie kruimelt. Door het lichte materiaal is de aerospaced grinder ook nog eens makkelijk om mee te nemen. De aerospaced grinder is in verschillende modellen beschikbaar. Wij raden de Aerospaced grinder aan met magnetische onderdelen en een opslagruimte voor je kief. Met deze metalen grinder laat je geen kruimel wiet verloren gaan tijdens het grinden.

2. The Anaxy Dreamer

De ‘Anaxy Dreamer’ is revolutionair in de categorie rookbenodigdheden. Het is de eerste grinder die cannabis kan opslaan, kruimelen en mixen. Maar liefst negen verschillende delen zitten magnetisch aan elkaar en voorzien je van allerlei verschillende handigheden. Zo kun je niet alleen kiezen of je de cannabis grof of fijn gekruimeld wilt, maar is de grinder ook tegelijkertijd de dispenser! Doordat de Anaxy Dreamer ook een dispenser heeft, kun je de wiet gemakkelijk in je vloei leggen. Dit is een stuk hygiënischer dan het door je handen te laten gaan. Helemaal Corona proof dus! De Anaxy Dreamer is ook leuk om als cadeau te geven. Het tijdloze design kun je in verschillende kleuren aanschaffen en komt in een mooie giftbox.

3. Kannastor GR8TRV2

Een even revolutionaire grinder werd op de markt gebracht door Kannastor. De GR8TRV2 heeft een modulair design. Dit houdt in dat de verschillende onderdelen op elkaar passen en je zelf kan bepalen wat op dat moment handig uitkomt. Zo kun je er een simpele opslagruimte van maken om je wiet mee te nemen, maar kun je er ook een 5-delige geavanceerde grinder met screen chamber van maken. De GR8TRV2 is gemaakt van hoogwaardig, roestvrij staal. In de kruimel kamer wordt de wiet consistent en fijn gemalen door de micro-tanden. Deze grinder is ook echt een accessoire. Kannastor heeft veel tijd en energie gestoken in een design wat zowel functioneel als esthetisch is. En dat kun je zien.

4. KLIP-grinder made by HØJ

De KLIP-grinder van het Deense ontwerpbureau en producent HØJ is recent uitgekomen en krijgt van de cannabis liefhebber niets dan lof. De slogan van HØJ is ‘protect the herb, preserve the high.’ En dit is precies wat de nieuwe KLIP-grinder waarmaakt! Het innovatieve systeem waarmee de KLIP werkt, crusht je wiet niet, maar snijdt het tussen vlijmscherpe mesjes. Hiermee wordt de wiet tot een pluizige substantie gesneden. De KLIP is onder andere door haar innovatieve systeem benoemd tot beste grinder van 2020. Het alom bekende Forbes magazine stelde zelfs dat HØJ met de KLIP-grinder de rookervaring voor altijd heeft veranderd. Aan al dit moois hangt wel een prijskaartje. Een nieuw exemplaar kost bijna 200 dollar. Niet voor de wiet-enthousiast met een kleine portemonnee dus. Maar, je bent na aanschaf wel gegarandeerd van de beste grinder op de markt.

5. Cali Crusher 4-piece

Draait je grinder stroef? Als je wiet grind met de Cali Crusher 4-piece zal je hier geen last van hebben. De Amerikaanse producent Cali Crusher heeft een uniek systeem ontwikkeld waarin de vier delen geopend kunnen worden door de onderdelen maar een kwartslag te draaien. Dit voorkomt dat de onderdelen van je grinder vast komen te zitten bij het openen of sluiten. De Cali Crusher 4-piece heeft mesjes die aan de ene kant snijden en aan de andere kant je wiet fluffy maken. Wat verder handig is aan de Cali Crusher 4-piece is dat het nieuwe design gemaakt is voor een grotere hoeveelheid wiet. Waar de meeste grinders vast komen te zitten, snijdt de Cali Crusher 4-piece overal doorheen.

6. Sharpstone Grinder

Een betaalbaar alternatief is de Sharpstone Window grinder. Deze grinder behoorde tot de meest populaire van 2020 en dit is in 2021 niet anders. Een simpele grinder die werkt zoals een grinder hoort te werken! De Sharpstone Window grinder heeft diamantvormige tanden die je wiet ‘fluffy’ maken en consistent crushed. Door de doorzichtige bovenkant kun je precies zien wanneer je wiet genoeg gecrusht is. Deze grinder is gemaakt van aluminium. Door het sterke materiaal zal hij een leven lang meegaan. De Sharpstone Window grinder heeft een pollenscreen die je kief opvangt. De grinder komt met een daarvoor speciaal gemaakte schraper. Dit zodat je de kief makkelijk kunt verzamelen. Ook komt de Sharpstone Window grinder met een pouch zodat je hem gemakkelijk en discreet kunt meenemen.

7. Grinder Cards

Ook steeds meer mensen gebruiken Grinder Cards. Dit zijn twee pas-vormige kaarten met mesjes en uitsparingen. Door de kaarten over elkaar te wrijven, shred je de wiet. Toen het idee van Grinder Cards net was ontstaan, waren ze ergonomisch gezien nog een stuk minder makkelijk te gebruiken dan een traditionele grinder. Toch heeft de Grinder Card de afgelopen tijd een enorme ontwikkeling ondergaan. De meesten grinder cards hebben een anti-plaklaag op de kant waarop je de wiet shred. Dit zorgt ervoor dat de restanten niet snel blijven kleven en hij gemakkelijk schoon te maken is. Ook zijn Grinder Cards hartstikke betaalbaar! Kijk op de website van Apollyon welke Grinder Card jij wilt uittesten.

Een jaar van innovatie en creativiteit

Ondanks de beperkingen die de COVID-19 uitbraak voortbracht, heeft de wereld van de grinders, shredders en crushers gigantisch veel ontwikkeling meegemaakt. De optimalisatie van het grinden van wiet heeft grote stappen ondergaan. Grinders worden veel geavanceerder, ergonomisch makkelijker te bedienen en lichter. Wij bij Apollyon zijn benieuwd naar wat 2022 gaat brengen!