Hoe kweek je Royal Queen Seeds?

Ben je erover aan het nadenken om cannabis te gaan kweken voor eigen gebruik? Je kunt cannabis kweken met Royal Queen Seeds. Het kweken van je eigen cannabis geeft je meer waardering voor de plant. Ook geeft het kweken van je eigen cannabis voldoening! Hoe heerlijk voelt het om een joint te draaien van je zelf geproduceerde toppen? Met dit artikel krijg je antwoord op de vraag: Hoe kweek je Royal Queen Seeds?

Je zaden uitkiezen

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar het begint natuurlijk allemaal met de zaadjes. Bij Royal Queen Seeds werken ze al decennia aan het optimaliseren en genetisch manipuleren van cannabiszaad. Hierdoor wordt het steeds makkelijker voor de hobbyist om zelf prachtige toppen te kweken zonder al teveel gedoe. Als je een goede kwaliteit zaadjes kiest, maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk. Er zijn een aantal dingen waar je goed aan moet denken als je zelf cannabis wilt gaan kweken. Lees je daarom goed in voordat je van start gaat! Dan kom je niet voor verrassingen te staan en kan je binnen no-time genieten van je eigen geproduceerde toppen. Ga je zaad uitzoeken? Let dan op de volgende dingen.

Gefeminiseerd zaad

Als je zelf cannabis wilt kweken, moet je als eerste nadenken over welk zaad je gaat gebruiken. Dit lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Royal Queen Seeds heeft een groot assortiment aan verschillende wietzaden met elk voordelen en nadelen. Over het algemeen zijn de meeste zaden gefeminiseerd. Dit houdt in dat het zaadje vrouwelijk is en het THC houdende toppen groeit. Dit in tegenstelling tot mannelijke zaadjes. Voordat gefeminiseerde zaadjes genormaliseerd werden in de wereld van de wiet genetica, was dit een verrassing. Kwekers konden niet van tevoren inschatten of een zaadje mannelijk of vrouwelijk was. Bespaar jezelf dus een hoop gedoe en kies voor gefeminiseerd zaad!

Autoflowering

Royal Queen Seeds verkoopt ‘autoflowering zaad’. De productie van toppen van dit zaad is, in tegenstelling tot normaal gefeminiseerd zaad, niet afhankelijk van het jaargetijde. Toppen ontstaan standaard na zo’n vier tot zes weken, ongeacht welk seizoen het is. Je kunt dus veel meer oplages maken met autoflowering zaad. Dit zaad kun je zowel binnen als buiten planten.

Haze of Kush?

Twee termen die in bijna elke naam in een coffeeshop of seedshop in het oog schiet, zijn Haze en Kush. Van beide planten word je high, maar er zijn duidelijke verschillen in het effect. Haze valt over het algemeen in de ‘sativa’ categorie. Als je onder invloed bent van een sativa plant heb je over het algemeen een ‘hoofd-high’. De kleur van de toppen hiervan zijn geelachtig en de geur is licht. Een Kush plant valt in de indica categorie. Een high van een indica plant geeft een lome ‘body-high’. Het aroma van een indica plant is diep en rijk. Er zit in kwaliteit tussen de twee geen verschil, alleen in het effect op je geest en lichaam.

Cannabis kweken in een kweekruimte

Binnen je eigen Royal Queen Seeds kweken is goed mogelijk. Let bij het zelf kweken van wiet op de geldende wetgeving van de overheid hierover, zoals bijvoorbeeld het maximale aantal toegestane planten. Het enige wat je echt nodig hebt is wat ruimte in je huis. De ruimte waar de wiet groeit, noemt men de kweekruimte. Deze hoeft niet groot te zijn, een paar vierkante meter volstaat. Je kunt hierbij denken aan een zolder, inbouwkast of logeerkamer. Let goed op de volgende dingen als je erover denkt om cannabis te gaan kweken in een kweekruimte.

Lichtlekkage

Als je een kweekruimte gaat maken, is het van groot belang dat de ruimte lichtwerend is. Groeilampen zijn namelijk erg fel en deze staan gedurende de hele nacht aan. Als er licht lekt, kan dit vervelend zijn voor jezelf of voor de mensen om je heen. Ook is lichtlekkage niet optimaal voor je planten. Doordat de toestroom van licht niet constant is, beïnvloed dit de kwaliteit van de toppen en het groeiproces van de plant. De kwaliteit daalt doordat de plant in de war raakt. Kwekers noemen dit ook wel ‘lichtstress’.

Luchtcirculatie

Een gezonde cannabisplant heeft bewegende lucht nodig. Dit kun je realiseren door een ventilator in de kweekruimte te zetten. Hierdoor gaat de lucht circuleren. Een ruimte zonder luchtcirculatie wordt snel muf. Deze muffe lucht heeft een nadelige invloed op de groei van de cannabis plant. De eindopbrengst zal hierdoor minder zijn. Bewegende lucht maakt de plant sterker. Een ventilator is een budget optie, wil je meer besteden aan de kweekruimte, dan kun je een systeem installeren dat de lucht niet circuleert, maar ververst. Dit kan bijvoorbeeld met een airconditioner die beide kanten op werkt. Je kunt verder ook een koolstofmonoxide filter installeren. Als je voor luchtverversing gaat moet je er wel altijd goed op letten dat de kamer nog wel afgesloten blijft.

Klimaatbeheersing

Naast de luchtcirculatie en het licht is het ook nodig om aan de temperatuur en luchtvochtigheid te denken. Deze bepalen samen het klimaat in je kweekkamer. Beide factoren moet je in de gaten houden om je planten zo snel en gezond mogelijk te laten groeien. Een te hoge vochtigheidsgraad kan leiden tot schimmel op de plant. Om dit te voorkomen kun je een luchtontvochtiger plaatsen in je kweekruimte. Deze houdt de vochtigheidsgraad zowel laag als stabiel. Ten tweede kun je de temperatuur reguleren met airconditioning. Dit kan een kleine draagbare zijn of een normale airconditioner. Sommige airconditioners kunnen ook andersom werken, en warme lucht verspreiden in de kamer.

Buiten cannabis kweken

Je kunt er ook voor kiezen om buiten cannabis te verbouwen. Hier zitten veel voordelen aan. Je planten worden groter, je hoeft geen geld uit te geven aan artificieel licht en de aarde zit boordevol rijke voedingsstoffen. Ook ben je altijd gegarandeerd van frisse, bewegende lucht. Controleer voor je aan de slag gaat met het kweken of je plannen binnen de wetgeving van de overheid vallen. Daarnaast moet je ook op de volgende zaken letten:

Locatie

Wanneer je wiet buiten wilt telen, kun je dit in je tuin doen. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat de plant tussen de 6 en 8 uur zonlicht krijgt. Ook mag de temperatuur niet kouder worden dan 12 graden en niet warmer dan 30. Zorg er ook voor dat de plant enige beschutting heeft tegen zware regenval en wind.

Water geven

Als je buiten wiet kweekt krijg je te maken met problemen zoals droogte of overvloedige regenval. Leg bijvoorbeeld een irrigatiesysteem aan om dit te beheersen. Planten die op guerrilla-kweek locaties staan worden meer verwaarloosd. Plant de cannabis daarom bij voorkeur naast een plek met water.

Lichtvervuiling

Door overmatige lichtvervuiling kan je oogst mislukken. Om zeker te zijn dat het zonlicht je geen problemen oplevert, kun je het beste autoflower zaad gebruiken. Van deze planten groeien de toppen standaard na een aantal weken, ongeacht de lichtcyclus.

Welk zaad te gebruiken?

Als je in het noorden woont, met een korte teeltijd, kun je beter Royal Queen Seeds autoflower zaad gebruiken met snel bloeiende genen. Als je in het zuiden woont zijn sativa's met een lange bloei perfect. Lees je van tevoren goed in voor je begint met planten! Mocht je nog advies nodig hebben, staan de professionals van Apollyon voor je klaar!