Hoe gebruik je een grinder op de beste manier

De echte cannabis liefhebber gebruikt een grinder. Grinders werden vroeger gebruikt om kruiden en specerijen fijn te malen. Cannabistoppen zijn dus ideaal om te vermalen in een grinder, omdat je een constante, fijne massa maakt. Inmiddels heb je talloze verschillende soorten grinders, van het basismodel tot aan geavanceerde elektrische grinders. Als je cannabis verkruimelt met een grinder, maar je optimaal gebruik van je duur aangeschafte toppen. Je rookervaring is daarom niet compleet met een goede grinder in je standaarduitrusting. Maar, hoe gebruik je een grinder op de beste manier?

Waarom wil je eigenlijk een grinder gebruiken?

Voor we antwoord geven op “Hoe gebruik je een grinder op de beste manier?”, kijken we naar “waarom een grinder gebruiken?” Je kunt cannabistoppen namelijk ook verkruimelen met je vingers. Hier zitten echter een paar nadelen aan. Zo blijft de hars aan je vingers kleven, en wordt je wiet lang niet zo fijn en constant gemalen als in een grinder. Voordat je de cannabis verdampt of oprookt, is het dus een stuk gebruiksvriendelijker om je toppen te vermalen in een grinder. De smaken van de cannabis komen meer los, en de rook is minder scherp als je het inhaleert. Als je een joint rookt zul je ook merken dat de wiet geleidelijker en gelijkmatiger opbrandt. Je kunt hierdoor ook mooiere joints draaien, die dunner en strakker zijn dan cannabis die nog erg grof is. Daarnaast is het een stuk makkelijker om je wiet te transporteren in een grinder, omdat de sluiting magnetisch is. Hierdoor heb je geen last van kruimels wiet in je tas.

Het model grinder uitkiezen

Een grinder is dus een essentieel onderdeel van de standaarduitrusting van iedere cannabis connaisseur. Dan resteert de vraag natuurlijk nog voor welke grinder je moet gaan. Zoals je misschien al weet, is het aanbod van grinders enorm groot. Als je wilt gaan voor een basic model, kun je het beste een grinder kopen met twee onderdelen. Deze bestaan uit een boven en onderkant, die je in tegengestelde richting over elkaar draait. De vlijmscherpe spijlen kruimelen je wiet dan fijn. Maar, je kunt ook gaan voor een grinder met drie of vier onderdelen. Bij deze grinders heb je extra compartimenten die of de kruimels opvangen, of de kruimels én de kief. Zo kun je gemakkelijk je kief uit het bakje in je joint strooien als je genoeg hebt verzameld. Oké, nu tijd voor antwoord op de vraag: Hoe gebruik je een grinder op de beste manier?

Hoe gebruik je een grinder?

Maar hoe gebruik je een grinder op de juiste manier? Een grinder gebruiken is geen hogere wiskunde. Toch is het van belang dat je weet wat de compartimenten in je grinder kunnen doen, om te genieten van een optimale rookervaring. We leggen uit hoe je een grinder kunt gebruiken in vier simpele stappen.

Stap 1: Doe je cannabis toppen of kruiden in de grinder

Begin met het opendraaien van je grinder. Nu kun je jouw cannabistoppen of kruiden in het onderste bakje doen. Dit heet de hoofdkamer. Zorg ervoor dat je erg grote toppen met je vingers in kleinere toppen scheurt. Het is belangrijk dat er geen wiet in het midden van de grinder zit. Dit is de as, en daardoor zullen toppen die hierop liggen niet gemalen worden.

Stap 2: Doe de deksel erop en begin met malen

Doe de deksel eraf en draai de compartimenten in tegengestelde richting over elkaar heen, met de klok mee. Doe dit ongeveer 10 tot 15 keer. Je mag best wat kracht zetten. Om ervoor te zorgen dat iedere top mee gekruimeld wordt, kun je een paar keer tegen de buitenkant van de grinder aantikken. Je zult zien dat de toppen die misschien vast zitten geplakt dan loslaten van de kant.

Stap 3: Draai de deksel los en haal de kruimels eruit

Draai nu de deksel eraf en kijk of je toppen fijn en consistent genoeg zijn. Mocht je nog niet tevreden zijn, kun je de voorgaande stap herhalen tot je dit wel bent. Kijk uit als je het dekseltje eraf haalt! De wiet kan er zo uitvallen, zeker als de grinder erg vol zit. Nu kun je deze kruimels verstrooien in je joint, of in je pijpje stoppen.

Stap 4: Verzamel de kief

Sommige grinders hebben een apart compartiment die de kief opvangt. Eens in de zoveel tijd kun je kijken of je genoeg kief hebt om aan je joint toe te voegen, voor een extra THC boost. Als je geen apart compartiment hebt die de kief opvangt, kun je de kief tussen de spijlen uit halen. Je kunt dit doen met een stukje karton of een stokje. Bij sommige grinders krijg je een speciaal instrumentje erbij waarmee je dit kunt doen. Over het algemeen heb je na een paar keer grinden al genoeg THC kristallen verzameld om dit te kunnen doen.

Waarom je grinder schoon moet zijn

Je grinder schoon houden is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste is het niet hygiënisch om wiet te kruimelen in een grinder die al lang niet is schoongemaakt. De hars van de wiet verzamelt zich tegen de spijlen en de andere compartimenten en gaat vast koeken. Omdat je grinder misschien soms open ligt, wordt dit een bron van bacteriën. Daarnaast wordt je grinder steeds moeilijker te gebruiken, doordat hij niet soepel meer over elkaar heen draait. Dit is zonde, zeker als je er veel geld aan hebt uitgegeven. Daarom is het schoonmaken van je grinder geen overbodige luxe, maar een broodnodige bezigheid.

Hoe maak je een grinder schoon?

Voor “Hoe gebruik je een grinder op de beste manier?”, speelt schoonmaken ook een rol. Een grinder schoonmaken is relatief makkelijk te doen. Je kunt de grinder een paar minuten laten weken in een mengsel van alcohol, zout en lauw water. Je kunt nu de harsige resten wegborstelen met een tandenborstel. Zorg er eerst altijd voor dat je de kostbare kief hebt weggeschraapt. Het is zonde als deze verloren gaat. Tot slot kun je ook je grinder invriezen. Dit is een makkelijke manier om de kief eruit te halen, en de bacteriën te doden. Poets ook nu de grinder met een tandenborstel om alle restanten weg te halen.

De beste grinders koop je bij Apollyon

Wij zijn van alle markten thuis, en hebben een breed aanbod aan hoogwaardige grinders. Of je nu een metalen, acryl of elektrische grinder wilt, je kunt voor al je wensen bij ons terecht. Wil je advies op maat? Schroom niet om contact op te nemen. Ons team helpt je graag verder.