Cannabis gebruiken: welke mogelijkheden zijn er?

Of je nu een ervaren cannabis liefhebber bent of het groen net hebt ontdekt, het is altijd leuk om een nieuwe manier uit te proberen om cannabis te consumeren. De manier van cannabis gebruiken, bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de ervaring. Je kunt bijvoorbeeld rustig de hele avond wiet in een joint roken, maar ook een paar keer een hit van een bong nemen. Als je een bong gebruikt, zal je high een stuk intenser zijn. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden om cannabis te gebruiken, zoals met een waterpijp, wietolie of via een pijpje. De antwoorden op de vraag “Cannabis gebruiken: welke mogelijkheden zijn er?” hebben we op een rijtje gezet.

Een joint draaien

De meest gangbare manier om cannabis te nuttigen is door de wiet in een vloeitje te draaien. Dit komt onder andere doordat je cannabis makkelijk kunt doseren in een joint. Hierdoor kun je goed in de hand houden hoeveel invloed de cannabis op je zal hebben. Een joint draaien is ook nog eens heel makkelijk. In het begin vergt het misschien wat oefening, maar als het eenmaal lukt is het net als fietsen: je vergeet het nooit meer. Veel mensen draaien een joint met tabak, al kan het ook zonder. Het is fijn om hierbij een grinder te gebruiken om de wiet goed te verkruimelen. De wiet meng je vervolgens met de tabak die je in een lange vloei draait. Het gebruik van een tipje is hierbij belangrijk omdat je anders het mengsel tussen je tanden krijgt. Een tipje wordt vaak gemaakt van speciaal hiervoor bestemd papier. Dit dikke papier kun je kopen in iedere coffeeshop. Ook kun je voorgedraaide tipjes kopen in de coffee of smartshop: handig als je na een lange dag hard werken snel op de bank wilt ploffen.

Wiet roken in een bong

Je kunt ook cannabis gebruiken door het te roken met behulp van een bong. Voor de beginnende cannabis enthousiast kan dit soms te intens zijn. Als je al iets vaker cannabis uit een bong hebt gerookt, weet je wat je te wachten staat en kan je het ook beter doseren. Je rookt de cannabis door de wiet of hasj in de bongkop te stoppen. In de bong zelf doe je water, ijs of een andere vloeistof. Vervolgens zet je je mond bij het mondstuk en plaats je vinger op de ‘kick hole’ aan de zijkant. Daarna steek je de wiet aan en begin je met zuigen. Als je rook nog niet op is, kun je je hand op het mondstuk houden om niets te verspillen. Haal vervolgens je vinger van de kick hole. Een bong kun je in de smartshop kopen of online op het internet. Als je echt in een creatieve bui bent, kun je ook zelf een bong maken. Dit gaat heel makkelijk met bijvoorbeeld een waterfles. Haal de dop van een plastic fles en klem hier een dik stuk aluminiumfolie omheen. Dit wordt je tabakskom. Prik gaatjes in het aluminiumfolie. Prik ook aan de zijkant een gat. Doe je tabak in de daarvoor bestemde kom en steek het aan. Je kunt de rook via het gat aan de zijkant inademen.

Wietolie gebruiken

Houd je niet van roken? Geen probleem, je kunt nog steeds van cannabis genieten! Dit kan bijvoorbeeld door wietolie te gebruiken. Veel mensen denken dat wietolie hetzelfde is als cannabisolie. Toch is dit niet waar. In wietolie zit het psychoactieve bestanddeel THC, terwijl in cannabisolie enkel CBD zit. Van cannabisolie word je dus niet high. Als dit wel je doel is kun je dus beter wietolie gebruiken. Je kunt wietolie makkelijk doseren door het met een pipet op je tong te druppelen. Over het algemeen wordt aangeraden om 4 tot 5 druppels te gebruiken. Je kunt de wietolie zoals aangegeven direct op je tong druppelen of eerst op de palm van je hand. Hierna kan je het oplikken. Wietolie werkt ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van de dosering. Deze manier is ideaal voor de cannabis liefhebber die liever niet rookt, maar wel de cannabis ervaring wil meemaken. Ook kan je gemakkelijk zelf wietolie maken!

Cannabis consumeren in een waterpijp

Een andere manier om cannabis te gebruiken is in een waterpijp. Je kunt de wiet mengen met tabak of het er puur in doen. Deze manier van cannabis consumeren lijkt meer op het roken van wiet via een bong. Doseren is hierbij iets lastiger dan in een joint en je high zal intenser zijn. In principe werkt wiet roken uit een waterpijp hetzelfde als tabak roken. Je stopt de cannabis in de daarvoor bestemde kom en omhult deze met aluminiumfolie. Prik er gaatjes in en leg het kooltje erop. Als dit kooltje helemaal aanstaat kun je beginnen met wiet roken uit je waterpijp.

Spacecake

Last but not least: je kunt wiet ook eten. Dit kun je doen door het in cake, koek of chocola te verwerken. Spacecake kun je in de coffeeshop kopen, maar het is ook makkelijk om zelf te maken. Als je het zelf maakt, weet je precies hoeveel wiet je erin hebt gedaan. Als je cannabis gebruikt door spacecake te eten, heb je een andere high dan als je het rookt. De gebruiker merkt meer tripeffecten dan als je het rookt of op een andere manier consumeert. Stoned worden van spacecake wordt om die reden ook als intenser ervaren door gebruikers. Soms kan dit ook te heftig zijn, dan wordt je trip ronduit onplezierig. Doseer daarom goed je wiet als je het zelf maakt. Wil je spacecake gewoon kopen? Informeer dan altijd goed hoeveel gram wiet er in een dosis zit.

Wat is jouw favoriete manier?

Zoals je ziet kun je cannabis op veel verschillende manieren gebruiken. Iedere manier heeft voor en nadelen. Denk, voordat je cannabis gaat gebruiken, goed na over welk effect je wilt hebben. Zo is het misschien prettiger om op een rustige avond een jointje op te steken dan te trippen van de spacecake. Welke manier je ook kiest, je kunt de juiste gear kopen bij Apollyon! Kom langs in de winkel of kijk online naar ons grote aanbod in bongs, waterpijpen en grinders.